Met Heaven naar Speedfest 2015

21 oktober 2015

Loud Mean Fast & Dirty! Het motto van Speedfest klinkt stukken dreigender dan het muziekfestijn in het Eindhovense Klokgebouw in werkelijkheid is. Wie 21 november aantakt bij het tiende samenzijn van de congregatie van de broeders & zusters in metal, rock, rockabilly en punk ervaart vooral de component die net buiten de slogan is gevallen: Fun. Proberen? Heaven geeft 2x2 kaarten weg!

Speedfest viert zijn tiende verjaardag met een overweldigende line-up van 27 bands. Op drie podia komen in actie: Eagles Of Death Metal, Refused, Danko Jones, Carcass, Napalm Death, Obituary, High On Fire, Pro-Pain, Bob Wayne, Backyard Babies, Voivod, The Dictators NYC, Klingonz, Black Tusk, Nick Oliveri's Mondo Generator, Crobot, The Legendary Shack Shakers, Scorpion Child, The Vintage Caravan, Buffalo Summer, Avatarium, The Hip Priests, Giuda, Radio Bikini, Honeymoon Disease en WhiskeyDick. En niet te vergeten het Eindhovense Peter Pan Speedrock zelf, aanstichter van dit duivelse festijn. Het aardige van Speedfest is dat het Klokgebouw altijd vol is, maar nooit té vol is. Dat is vanaf de eerste editie een van de voorwaarden die het organiserende trio van Peter Pan Speedrock hebben ingebakken. Het moest een festival zijn waar ze zelf graag naar toe zouden gaan. Daar hoort , naast een uitgebalanceerd programma, ook een meer dan gemiddelde catering bij, met een royaal aanbod en vlotte service.<

Op 21 november om 13.00 uur zwaaien de deuren van het Klokgebouw in Eindhoven, waarna om 13.30 uur de eerste band Buffalo Summer aftrapt. Daarna is het nonstop bal tot aan de apotheose: Danko Jones (22.10-23.00 uur), Refused (23.10-00.00 uur) en headliner Eagles Of Death Metal (00.10-1.00 uur). Wie dan nog puf heeft en zich niet heeft vergrepen aan het nieuwe biertje Peter Pan Speedrock Heavy Lager (6,9%) dat die dag wordt gepresenteerd, kan terecht bij de afterparty. Daar spelen achtereenvolgens Legendary Shack Shakers, Nick Oliveri’s Mondo Generator en hekkensluiter The Vintage Caravan. “Tijdens eerdere edities hielden we na Speedfest altijd een afterparty als bedankje voor de crew, vrijwilligers, dj’s en bands", vertelt Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen. "Die afterparty’s kregen een legendarische status waar iedereen graag bij wilde zijn. Daarom hebben we voor deze tiende editie een extra lang programma."

Tickets à € 48,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar via de Speedfest-site en de Primera-winkels.​

Win 2 tickets met Heaven! Kennismaken met Speedfest? Eindelijk eens gratis naar binnen? Dit is je kans! We verloten 2 sets van 2 tickets. Doe met ons een gokje en vertel in welke band de oudste artiest is die bij Speedfest 10 op het podium klimt. Stuur je antwoord vóór 31 oktober 2015 naar info@bvsp.nl. De winnaars worde kort na 31 oktober persoonlijk op de hoogte gesteld. De namen komen op de Heaven website. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.