Met Heaven naar Stéphanie Blanchoud

29 februari 2016

Zondagmiddag 13 maart speelt de Franstalige zangeres/actrice Stéphanie Blanchoud in Paradiso in Amsterdam. Vorig jaar november verzorgde ze het voorprogramma van Charles Aznavour tijdens zijn farewell concert in de Heineken Music Hall. Heaven heeft voor de zondagse matinee 2x2 tickets te geef.

Na een carrière als actrice besloot de Zwitserse tegenwoordig in Brussel wonende Stéphanie Blanchoud zich in 2004 volledig op de muziek te storten. Haar eerste album Insomnies verscheen in 2009 en werd opgenomen met Jean-François Assy, de violist van Alain Bashung.

Maart vorig jaar verscheen opvolger Les Beaux Jours met zowel Franstalige als Engelstalige nummers. De Engelstalige liedjes werden met de van Jack Johnson bekende producer Robert Carranze in Los Angeles opgenomen, de andere in Brussel. Les Beaux Jours laat een prachtige mix horen van folk en pop die doet denken aan de muziek van Natalie Merchant. Het album bevat een opmerkelijk duet met de Belgische zanger Daan (Stuyven).

Het bloed kruipt overigens nog altijd waar het niet gaan kan en Stéphanie Blanchoud heeft ook haar acteerwerk weer opgepakt. Vorig jaar schitterde ze naast Olivier Bonjour in de spraakmakende televisieserie Ennemi Public.

Wil jij gratis naar het concert van Stéphanie Blanchoud in Paradiso laat ons dan weten op welke persoon de serie Ennemi Public is gebaseerd. Antwoorden graag voor 7 maart naar redactie@popmagazineheaven.nl