Michael Prins: recht uit het hart

27 mei 2015

Op zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours wil Michael Prins pure en oprechte emoties laten horen. Het was voor de singer-songwriter uit Haarlem een uitdaging om in zijn teksten nergens doekjes om te winden. Eerlijk en direct moesten de liedjes zijn. “Het klinkt misschien cliché, maar vanuit je hart spelen en spreken is iets dat je moet bewaren en bewaken.”

Michael Prins werd twee jaar geleden bekend met het liedje Close To You, waarmee hij auditie deed voor het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Hij won de competitie toen vóór Maaike Ouboter, waarna eind 2013 zijn debuutalbum Rivertown Fairytales verscheen. Voor A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours ging Prins in zee met producer Reyn Ouwehand, die eerder werkte met onder anderen Kane, Wende, Ellen ten Damme en recentelijk Mister And Mississippi.

De eerste single van het nieuwe album is Fear Not, een duet met Carice van Houten. “Zij heeft dat naar mijn mening echt perfect gedaan. Het is een hele mooie vertolking van de emotie in dat liedje. Het is niet alleen haar stem, je hoort haar persoonlijkheid erin. Muziek is méér dan alleen een stem, daar hoort een gezicht en een uitstraling bij. Fear Not is trouwens geen liefdesliedje, het gaat over de dingen die mensen ervaren en meemaken.”

Michael Prins schrijft over wat hij op dat moment denkt en voelt, maar die openhartigheid kan hem weleens in de weg kan zitten. “I Wish I Was In Love gaat natuurlijk over het verlangen naar de liefde. Eerst twijfelde ik of ik dat wel zo letterlijk moest zeggen. Als iemand vraagt hoe het met je gaat, zeg je bijna automatisch: ‘Het gaat goed.’ Je zegt niet: ‘Ik wou dat ik gewoon simpelweg verliefd was.’ Maar ik besloot dat als ik dat zo voel, ik dat gewoon mag zeggen in een liedje.”

Bekijk het complete interview

Michael Prins live: 28 mei in Mezz, Breda; 29 mei in Hedon, Zwolle; 6 juni op Dordts Singer-Songwriter Festival, Dordrecht.

© FaceCulture