Midsummer-Backstage: een bijzonder festival

19 april 2016

Op zaterdag 18 juni organiseert het bewonersinitiatief Heyhoef-Backstage in Tilburg voor het eerst het Midsummer-Backstage Festival. Geen evenement in het stadscentrum, maar in een woonwijk, voor en door bewoners. Maar iedereen die van blues, soul en rock houdt is welkom.

Het festival in de wijk Reeshof is een initiatief van de bewonersgroep die maandelijkse concerten in wijkcentrum De Heyhoef organiseert. Ook het midzomerfestival draait geheel op vrijwilligers uit de wijk en scholieren van plaatselijke schoolgemeenschappen. Ook welzijnsorganisatie ContourdeTwern is erbij betrokken. Uitgangspunt is dat zulke mooie culturele activiteiten bijdragen aan de samenhang in de wijk.

De grootste trekkers van het festival zijn bluesband King of the World, de legendarische gitarist Jan Akkerman met zijn My Brainbox en de Led Zeppelin-coverband Letz Zep. Toegangsprijs is € 25. Tot 1 juni, daarna gaat de prijs omhoog naar € 30.

De organisatie verwacht op het grote oude schoolplein aan de voorzijde van het Businesscentrum Reeshof duizend tot vijftenhonderd bezoekers te kunnen verwelkomen in een relaxte sfeer. Wijkbewoners wordt verzocht te voet te komen of op de fiets.

Midsummer-Backstage Festival: zaterdag 18 juni van 14.30 tot 23.00 uur op het terrein van het Reeshof Business Centrum aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg-West. Zie voor meer informatie en tickets de festivalsite.