Moss verkoopt uit

5 april 2017

Moss begon vorige week in Antwerpen aan haar tournee in de slipstream van het in februari verschenen, alom bejubelde, album Strike. Ook Heaven-recensent Kees van Wee toont zich enthousiast in het nieuwe nummer dat vanaf vrijdag 10 april in de winkels ligt. De shows van Moss in Leeuwarden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen zijn al uitverkocht.

Uit de recensie: ‘Natuurlijk waren ze trots, de mannen van Moss, toen ze mochten optreden in DWDD en Matthijs van Nieuwkerk meldde dat hun nieuwe zojuist vijf sterren had opgeleverd in de Volkskrant. Het is ze van harte gegund, want Strike is een heerlijke, melodieuze plaat – tussen pop en luchtige rock – die nergens uit de bocht vliegt en waar je niet snel op uitgeluisterd raakt. […] Deze vijfde Moss-cd biedt Nederpop op z’n best, met frisse gitaren en fraai toetsen/synthesizerwerk. Geraffineerd en toch toegankelijk, gevarieerd en toch een eenheid, lichtvoetig met voldoende diepgang.”

Moss live: 13 april in Vera, Groningen (met Amber Arcades); 14 april in Hedon, Zwolle (met Amber Arcades); 15 april in Doornroosje, Nijmegen (uitverkocht); 16 april in Rotown, Rotterdam (uitverkocht); 16 april op Paaspop, Schijndel; 20 april in Paradiso Noord, Amsterdam (uitverkocht); 21 april in Paard van Troje, Den Haag (uitverkocht); 22 april in TivoliVredenburg, Utrecht (met Amber Arcades); 23 april in Burgerweeshuis, Deventer; 28 april in Effenaar, Eindhoven; 5 mei op Bevrijdingsfestival, Wageningen; 24 juni op Down the Rabbit Hole, Beuningen.

Strike verschijnt via Excelsior/V2. Het nieuwe nummer van Heaven ligt vanaf vrijdag 14 april in de winkel, met naast meer dan 100 albumrecensies ook interviews met onder anderen Valerie June, Madness & The Upsessions, Danny Vera, Jesca Hoop, Julian Sas, Joep Beving en Over The Rhine.