Motownhits opnieuw

27 april 2018

Baby I Need Your Loving was de eerste single van The Four Tops die de top 40 haalde in de herfst van 1964. Het nummer, geschreven door het fameuze producersteam Holland-Dozier-Holland, wordt nu opnieuw uitgebracht door Lamont Dozier zelf, als voorbode van zijn album Reimagination, dat 25 mei zal verschijnen. Hij zingt het met Lee Ann Womack.

Lamont Dozier was met de broers Brian en Eddie Holland verantwoordelijk voor maar liefst 54 nummer #1 hits van Motownartiesten als Marvin Gaye, The Supremes, Four Tops en Martha & The Vandellas.

Dozier’s album Reimagination is een geslaagde akoestische reïnterpretatie van een aantal van zijn meest bekende composities. In het komende juninummer van ons magazine publiceren we het interview dat medewerker Peter Schong met hem had. Hij praat uitgebreid over vroeger, zoals hoe een ferme ruzie met zijn vriendin de inspiratie was voor de Supremes-hit Stop! In The Name Of Love, en over zijn jongste album: “Het was een idee van producer Fred Mollin. We spraken er al jaren over, maar ik was druk met andere projecten. Een jaar geleden besloot ik het te proberen. Fred had een paar ideeën om de oude nummers ‘een nieuw bewustzijn’ te geven, zoals hij dat noemt. Reimagination. Dat vond ik een goed idee, ik wilde dat al een tijd doen. En het is zeer geslaagd. We hadden veel plezier met de gasten, Jo Harman, Graham Nash, Gregory Porter, Lee Ann Womack en Cliff Richard. Een van mijn beste ervaringen in de studio. Het deed me denken aan de tijd met The Four Tops. We hadden veel lol, lang geleden dat het zo bevredigend was.”

Een geheel overzicht van alle nummers en samenwerkingen van Lamont Dozier is hier te vinden.