Music Meeting krijgt dochter

8 oktober 2014

Het meerdaagse pinksterfestival Music Meeting krijgt een wintervariant: Music Meeting XS. Zondag 30 november staan vier bijzondere internationale acts op het podium, waarvan twee voor het eerst in ons land zijn te zien.

Music Meeting XS vindt plaats in de nieuwe Nijmeegse poptempel Doornroosje. Het is een compacte binnenversie van het driedaagse festival dat ieder jaar met Pinksteren wordt gehouden in Park Brakkenstein in Nijmegen. Het motto is en blijft: de beste muziek die je zelden ziet. 


Vier bijzondere acts zijn er, twee waren niet eerder in Nederland te aanschouwen. Het Franse duo Vincent Peirani & Emile Parisien, dat in de bijzondere combinatie van accordeon en sopraansaxofoon jazz en hedendaagse muziek verkent, vol filmische en indringende spanning. Ook de groep Metá Metá brengt zijn unieke klankwereld voor het eerst hier ten gehore. Deze Braziliaanse tegenhanger van Vampire Weekend, Fool's Gold en Antibalas mixt tropicália en afrobeat met avantgardistische erupties, zonder de dansbaarheid ook maar een moment uit het oog te verliezen.Mayra Andrade was hier al vaker, maar de bevallige Kaapverdische is een ware songstress, die haast moeiteloos Kaapverdische tradities verbindt met Braziliaanse en Cubaanse invloeden. Kassé Mady Diabaté maakte furore als zanger in diverse West-Afrikaanse supergroepen en keert nu met zijn eigen kwartet terug naar de heldere precisie en emotionele zeggingskracht van de Malinese griottraditie.

Met een XS-editie in november creëert Music Meeting een nieuwe mijlpaal in haar 30-jarige geschiedenis. "We merken dat een deel van ons publiek verlangt naar een binnenversie in herfst of winter, eigenlijk al sinds we in 2004 naar Park Brakkenstein zijn gegaan", zegt directeur John van Merriënboer. "Als er een moment is om deze stap te zetten, dan is het nu. Niet alleen vanuit kracht maar ook vanuit urgentie: de onbekende en onderbelichte muziek die wij presenteren, heeft het in Nederland en internationaal moeilijk. Dit is onze bescheiden bijdrage om meer mensen te laten kennismaken met verborgen parels.’"

De kaartverkoop voor de 1st Music Meeting XS start zondag 12 oktober om 10.00 uur via www.musicmeeting.nl.