Music Meeting met nieuwe zaterdag

5 maart 2016

St Germain is één van de hoofdacts op de komende editie van Music Meeting dat traditiegetrouw in het pinksterweekend plaatsvindt in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Na een stilte van vijftien jaar presenteerde de Parijse producer-DJ recent een nieuw album dat traditionele West-Afrikaanse muziek verbindt met moderne beats, samples en loops.

Tijdens de pinksterdagen van vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei klinkt in het Nijmeegse Park Brakkenstein de meest bijzondere en exclusieve muziek uit alle delen van de wereld. Onder het motto: de mooiste muziek die je zelden ziet presenteert Music Meeting artiesten die voor het eerst of zelden in ons land zijn te bewonderen. Vaak in bijzondere combinaties, zoals dit jaar het Congolese Konono No.1 met het Portugese Batida. Bijzonder is ook de komst van de legendarische Malinese zangeres Kandia Kouyaté, die optreedt met gitarist Djelimady Tounkara. Ook de komst van de Griekse diva Savina Yannatou zal menig muziekhart sneller doen kloppen.

Op de festivalzaterdag introduceert Music Meeting dit jaar MMMoves, waarin elektronische dance samenkomt met de rijke en eeuwenoude traditie van niet-westerse dansmuziek. Het festival wil zo een brug slaan tussen muzikale vernieuwing en traditie. De setting van deze festivalzaterdag is ook anders: het toch al intieme terrein wordt nog knusser ingericht. De grote Apollo-tent is open en op de kleinere podia Mezzo en Intro vind je kleinere dansbare acts, met live sets van DJ’s en producers. Dat betekent ook dat er voor de zaterdag geen losse parktickets te koop zijn, voor de zondag en maandag nog wel.

Music Meeting schotelt je drie dagen lang een intensieve en gevarieerde muzikale ontdekkingsreis voor, met zo'n 100 bestemmingen, die je helemaal of gedeeltelijk kunt afleggen. Met zes podia, tientallen concerten, interviews, Silent Disco, films, een festivalmarkt, een speciaal kinderprogramma (de Mini Meeting) en lekker en verantwoord eten en drinken. Het programma kent een grote diversiteit aan stijlen en genres: salsa, gospel, impro-jazz, funk, afropop, folk en heel veel crossovers.

Informatie en tickets

Music Meeting bezoeken kan al vanaf € 7,50 voor een parkticket op maandag en € 9,50 op zondag met toegang tot alle podia in het park, exclusief hoofdpodium Apollo en de brunchconcerten in Hortus Nijmegen. Tot en met 15 jaar is de parkentree gratis. Wilt u ook de grote namen zien in de Apollo-tent? Dat kan vanaf € 24,50 met een dagkaart voor zaterdag, € 34,50 op maandag en € 37,50 op zondag. Een passe-partout geeft voor € 79,50 toegang tot het park en alle concerten op alle dagen. Ticketprijzen gelden voor de online verkoop en zijn exclusief service- en transactiekosten. Kijk voor programma, camping en tickets op musicmeeting.nl.