Muzikaal avontuur op Le Guess Who?:

7 november 2012

Wie eens een lang weekend muzikaal avontuur wil beleven, moet ook dit jaar weer eind november afreizen naar Utrecht. Van donderdag 29 november t/m zondag 2 december presenteert poptempel Tivoli voor de zesde maal Le Guess Who?, een inmiddels grootscheeps indiefestival dat zijn weerga niet meer kent.

Op liefst acht podia in het centrum van de Domstad vinden niet minder dan honderd optredens plaats van de meest uiteenlopende undergroundacts, die stuk voor stuk garant staan voor vernieuwing en experiment. Naast het reguliere programma zijn er gratis optredens op ruim dertig locaties, zoals platenzaken, kledingwinkels, koffiebarretjes, cafés en (kunst)galerijen.

Op zaterdagmiddag 1 december wordt voor de derde maal het gratis toegankelijke zusterfestival Le Mini Who? gehouden. Op zo’n twintig locaties rondom de trendy Voorstraat zullen zich ruim twee dozijn nationale en internationale acts doen gelden.

Gedurende het festival neemt 3voor12, het alternatieve popmuziekplatform van de VPRO, op diverse unieke locaties in de stad videosessies op, die belangstellenden gratis kunnen bijwonen. Daarnaast zal Colin Benders alias Kyteman zijn Kytopia-studio’s openstellen voor jamsessies met muzikanten van diverse pluimage.

Voor wie zich wil verdiepen in het uitgebreide programma is er naast allerhande informatie op de website van Le Guess Who? ook de Spotify playlist. In de aanloop naar het festival zullen wij op onze beurt een aantal Heaven-waardige artiesten tippen om de keuze uit het overstelpende aanbod enigzins te vergemakkelijken.

Een passe-partout voor het hele festival bedraagt € 75,–, dagkaarten kosten € 20,– voor de donderdag en € 27,50 voor de vrijdag, zaterdag en zondag. Alle tickets zijn online bestelbaar.