Naar The Deslondes

11 augustus 2017

Sam Doores + Riley Downing & The Tumbleweeds was als naam wat erg lang dus hernoemden de vijf uit New Orleans afkomstige muzikanten zich naar een straat uit hun buurt The Deslondes. In 2015 verscheen hun gelijknamige debuutalbum. Swingende New Orleans-muziek met een flinke scheut country, maar ook hints naar de rock ā€™nā€™ roll van de oude Sun-platen, de soul van Stax en de gospel van The Staple Singers.

Op de dit jaar verschenen opvolger Hurry Home laat het vijftal, dat bestaat uit Sam Doores (zang, gitaar), Riley Dowing (zang, gitaar), Dan Cutler (zang, bas), John James Tourville (fiddle, zang) en Cameron Snyder (zang, percussie), zich net iets meer inspireren door de elektrische kant van het rootsspectrum, met nadruk op elektrische gitaren en orgel. De solozang en het schrijven van de nummers zijn verdeeld over alle vijf de groepsleden, zodat het album weer heerlijk eclectisch klinkt.

De albumtitel verwijst overigens naar het leven on the road, want sinds hun debuut zijn ze af en aan onderweg geweest. Live zijn ze er alleen maar beter op geworden.

Wie wil meedingen naar de vrijkaarten die Heaven weggeeft voor het concert in TivoliVredenburg, mailt ons voor 19 augustus het antwoord op de vraag met welke andere rootsband uit New Orleans The Deslondes een bijzondere connectie hebben. Antwoord naar redactie@popmagazineheaven.nl.

The Deslondes live: zondag 3 september in Cobblestone, Oldenzaal; maandag 4 september in De Oosterpoort, Groningen; dinsdag 5 september in TivoliVredenburg, Utrecht.