Naar Nicole Atkins in Amsterdam

14 november 2017

Zaterdag 18 november geeft Nicole Atkins haar enige optreden in ons land in de Amsterdamse Q-Factory. De zangeres met de geweldig stem kan een show neerzetten vol drama en schoonheid van tijdloze allure. Heaven geeft 2 vrijkaarten weg en nog een vinylexemplaar van haar nieuwe album Goodnight Rhonda Lee.

De in Neptune, New Jersey geboren Nicole Atkins debuteerde in 2007 met het geweldige Neptune City. Seth Avett (van The Avett Brothers) schreef in de liner notes van het album dat ze als jonge twintigers samen droomden over een carrière in de muziek: ‘I first heard her voice in the living room of her parents. She held her guitar like a girl and sang like a woman.’

Het in Zweden opgenomen debuut deed liefhebbers versteld staan. Het album belandde in diverse jaarlijstjes. De arrangementen waren weelderig en overweldigend, maar het was vooral die stem die indruk maakte. Zo krachtig en meeslepend, dat hoor je niet vaak. Niet voor niets werd ze her en der vergeleken met Roy Orbison of Dusty Springfield. Veel mensen kennen haar stem mogelijk van haar cover van Bowie’s Heroes, die was te horen in een wereldwijde commercial van een ons allen bekend biermerk.

Op haar jongste plaat Goodnight Rhonda Lee weet Nicole Atkins weer een onweerstaanbare sfeer neer te zetten vol drama en tragiek, die als een prachtige soundtrack teruggrijpt naar de pop en soul van de jaren zestig. Ze werkte samen met onder anderen Chris Isaak. Haar muziek is niet in een hokje te stoppen, ze is als een veelzijdige reis langs de ietwat onbekendere en soms duistere plekken van pop, country, soul en blues. Het is muziek van een tijdloze allure.

Wie in aanmerking wil komen voor de twee vrijkaarten of de vinylplaat van Goodnight Rhonda Lee moet ons laten waar haar nieuwe album werd opgenomen. Antwoorden voor donderdag 17.00 uur naar redactie@popmagazineheaven.nl