Naked Song kondigt eerste namen aan

12 januari 2018

Het singer-songwriterfestival Naked Song op zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven presenteert de eerste namen voor de 2018-editie. Het festival brengt een aantal bekende namen in een bijzondere setting naar Eindhoven. Zo gaat Lisa Hannigan de samenwerking aan met Belgische kamerpoporkest The Colorist Orchestra.

Daarnaast doet Tom McRae een solooptreden en speelt Sam Lee live in combinatie met opnamen van nachtegalen. Uiteraard is er in de traditie van het festival ook veel aandacht voor aanstormende talenten zoals Tamino, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra

Waarom Lisa Hannigan de perfecte match is voor een samenwerking met kamerpoporkest The Colorist Orchestra? Op haar derde album At Swim (2016) werkte de Ierse zangeres en multi-instrumentaliste met de warme fluisterstem samen met Aaron Dessner van The National. Dat zorgde voor een andere muzikale richting: minder folky en met meer spannende arrangementen. Het Belgische The Colorist Orchestra, onder leiding van Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios) - beiden begenadigde percussionisten met een grote interesse voor vernieuwende geluiden en grooves, gaat live graag de uitdaging aan. Eerder werkte het orkest al succesvol samen met de IJslandse songstress Emiliana Torrini. Lisa Hannigan begon ooit als muze en bandlid van Damien Rice en is sinds 2007 een succesvol soloartiest.

Tom McRae

De Britse singer-songwriter met zijn melancholische luisterliedjes geeft op Naked Song een intiem optreden. Liedjes uit zijn gehele oeuvre komen aan bod en er is ruimte voor verzoeknummers. Tom McRae debuteerde in 2000 en werd meteen genomineerd voor de gerenommeerde Britse Mercury Prize. Inmiddels heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Afgelopen september verscheen zijn nieuwste album Ah, The World! Oh, The World! Zoals de titel doet vermoeden een album vol diepe zieleroerselen.

Sam Lee

Deze inventieve singer-songwriter heeft een speciale band met nachtegalen. In Engeland organiseerde hij speciale buitenconcerten en boswandelingen, live begeleid door nachtegalen. Deze bijzondere en meditatieve ervaring brengt hij nu naar Muziekgebouw Eindhoven, de nachtegalen zijn te horen via een audiofeed vanuit het bos, verzorgd door een ornitoloog. April is namelijk het zangseizoen én de periode dat deze vogels onze kant op trekken.

Naked Song

Naast oog voor bekende artiesten heeft Naked Song een reputatie als het gaat om het ontdekken van nieuw talent. Met dakterras-optredens, een popquiz, 2 Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske en speciaal-biertjes is de festivalbeleving compleet. In het verleden stonden onder anderen Agnes Obel, Oscar & The Wolf, Damien Jurado, Fink, Eels, Sun Kil Moon en James Vincent McMorrow op het podium van Naked Song.

Naked Song 2018: zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven (diverse podia); aanvang: 16:00 uur | entree: € 39 / CJP: € 34 exclusief € 1,50 servicekosten per ticket Meer informatie en kaartverkoop: www.nakedsong.nl