Anandi Bhattacharya
18 april 2019Tijdens het pinksterweekend van 8, 9 en 10 juni is het weer Music Meeting. De vijfendertigste editie van dit unieke festival vindt zoals al jaren gebruikelijk plaats in het groene Nijmeegse Park Brakkenstein. Op Music Meeting zijn artiesten te zien die vaak niet in een hokje zijn te scharen. De muziek meandert tussen jazz, folk, wereldmuziek en latin. Een waar festijn voor muzikale ontdekkingsreizigers.
Bassekou Kouyaté, wereldster uit Mali
05 november 2016Le Guess Who? geldt als hét internationaal toonaangevende muziekfestival voor experiment, avontuur en grensverlegging. De tiende editie vindt van donderdag 10 t/m zondag 13 november plaats in de gehele binnenstad van Utrecht. Gastcurator Wilco koos naast Tortoise, Deerhoof en Steve Gunn ook voor Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba.
Bassekou Kouyaté
30 april 2015Hij speelde met grootheden als Ali Farka Touré en Toumani Diabaté, maar eenmaal voor zichzelf begonnen werd Bassekou Kouyaté binnen de kortste keren zelf wereldberoemd. Binnenkort komt de Malinese snarenvirtuoos met zijn groep Ngoni Ba voor vier concerten naar Nederland.
08 juli 2013

Als begeleider van gitarist Ali Farka Touré en een van de gangmakers in de supergroep AfroCubism verwierf de n’gonivirtuoos internationale bekendheid. Zaterdag 13 juli speelt Bassekou Kouyate met zijn band Ngoni Ba op North Sea Jazz in Rotterdam.

29 juni 2013

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan komt het Afrikafestival Hertme met een kloek salontafelboek. Voor velen is het in een kerkdorp tussen Almelo en Hengelo gehouden festival onbekend. Het toonaangevende wereldmuziekmagazine Songlines schaarde Hertme onder de 25 beste festivals ter wereld.

19 januari 2013

Een groot aantal Malinese muzikanten vraagt onder aanvoering van Fatoumata Diawara aandacht voor de nijpende situatie in hun land, op de wijze waarop ze dat het beste kunnen: muziekmakend. Bekijk hier de video van hun lied ‘Mali-ko’ ('Vrede').

Subscribe to RSS - Bassekou Kouyate