Adele met haar Grammys
21 februari 2017Hoe vaak krijg je een Grammy-winnaar te spreken? Niet vaak als popblad met een oplage die zich verhoudt tot de kijkcijfers van de wereldwijd uitgezonden televisieshow als een speld tot de hooiberg. Maar als het gebeurt...
Recensie
Wereldplaat van Beyoncé
05 mei 2016Ze kan zingen als Aretha Franklin, dansen als James Brown en liedjes schrijven en selecteren als de beste, maar met haar nieuwe album 'Lemonade' schaart Beyoncé zich naast voortlevende legendes als Billie Holiday, Nina Simone en Marvin Gaye.
01 oktober 2014Radiohead-opperhoofd Thom Yorke heeft zijn tweede soloalbum uitgebracht via BitTorrent, een site die ik voornamelijk ken van vrienden die veel en illegaal films downloaden. Het is hoofdstuk zoveel in de strijd van de artiest tegen het systeem ‘niet-kopen-maar-downloaden’.
25 oktober 2011

In De Gebroken Lans houdt een Heaven-lezer een pleidooi voor een genre, een album, een groep, een zanger of wat dan ook. Flip van der Enden, programmamaker bij het onlangs ter ziele gegane Kink FM en leraar popgeschiedenis aan het Conservatorium van Amsterdam, houdt een pleidooi voor het schaamteloos genieten van welke muziek dan ook.

Subscribe to RSS - Beyoncé