Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967 - 1969: The Bootleg Series Vol. 15
08 november 2019Elke dag ga ik op mijn hometrainer twee uur lang een imaginair pad af. Een mix van nieuwe liedjes en gouwe ouwe liedjes houden de vaart er in. Etape 10, oktober 2019.
Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967 - 1969: The Bootleg Series Vol. 15
20 september 2019Op 1 november verschijnt een nieuwe uitgave in de veelgeprezen Bootleg Series van Bob Dylan. Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967 - 1969: The Bootleg Series Vol. 15. Drie albums – als cd of vinyl – met 47 nog niet eerder uitgebrachte opnames, inclusief outtakes van de albums John Wesley Harding, Nashville Skyline en Self Portrait.
Bob Dylan: Planet Waves
18 september 2019Een liedje, eenmaal vastgelegd en ter wereld gebracht, blijft steeds hetzelfde. Jijzelf, de luisteraar, verandert wel. Er zijn liedjes die op die manier na verloop van tijd hun bekoring verliezen, andere blijven verbonden aan een bepaalde herinnering. Maar sommige hebben de bijzondere eigenschap dat ze met je mee lijken te groeien. Dat je er elke keer weer iets nieuws in hoort. Bob Dylan’s Going, Going, Gone van Planet Waves (1974) is voor mij zo’n meegroeinummer. Het raakte me als tiener al en dat doet het nu, zo’n vier decennia later, nog steeds.
Bob Dylan
05 oktober 2017Een week of wat geleden kreeg het gerucht gestalte. ‘Trouble No More - The Bootleg Series Vol. 13 / 1979-1981’ komt er aan. Zij zullen een nieuw licht en hopelijk ook een nieuw geluid werpen op deze zo roemruchte periode uit het leven van Bob Dylan. Tjonge, dat had wat voeten in aarde, die bekering tot het christendom.
Bruce Langhorne met tamboerijn
22 april 2017Als hij ooit in Maaskantje had gedaan wat hij op die sessie voor Bob Dylan deed, had een van de New Kids vast gesproken van ‘Zonne grote tamboerijn, jonguh!’ Het is Dylan zelf die in de liner notes van ‘Biograph’ verhaalt van het voorval. Tijdens een sessie in 1964 vroeg producer Tom Wilson aan Bruce Langhorne of hij tamboerijn wilde spelen. Daarop haalde de laatstgenoemde een grote Turkse trom met belletjes tevoorschijn.
Bobby Vee
27 oktober 2016Eind 1962 stond Bobby Vee op vijf gouden singles in Amerika, vier stevige hits in Engeland, en één in Nederland: 'Rubber Ball'. Hij was negentien. Daarna bleef het bij één Amerikaanse gouden hit, 'Come Back When You Grow Up', in 1967. Een kortstondig popidool met een lange carrière, van 1959 tot 2012. Robert Thomas Velline overleed 24 oktober aan de ziekte van Alzheimer.
Bob Dylan
22 oktober 2016Het verschil tussen hoge en lage cultuur is relatief. Zo denkt het Nobelprijscomité, vermoedt schrijver Christiaan Weijts, NRC d.d. 14 oktober 2016. Winston Churchill – Nobelprijs Literatuur 1953, proza – is hoge cultuur, Bob Dylan – dezelfde prijs 2016, oei, poëzie – is lage cultuur. Afgunst. Ik voelde me nooit betrokken bij zulke toekenningen. Dit keer voor het eerst wel. Trots. Gerechtigheid. Onze Bob krijgt wat hem toekomt.
Bob Dylan in de jaren tien
13 oktober 2016“Alles liep anders dan men had verwacht, alhoewel de aarde nog steeds draait om haar as. Maar er is een verschil. Wat is er aan de hand? Weet jij wat het is?” zong Frank Boeijen eind jaren tachtig Bob Dylan al toe. Sindsdien is het alleen maar van kwaad tot erger gegaan: “De ondergang van de wereld zoals we die kennen is in zicht.”
Bob Dylan als Alias in 'Pat Garrett & BIlly The Kid'
13 oktober 2016“Hij is niet meer wie hij was”, verzucht iemand ergens in 'I’m Not There'. Nee, maar hij leeft nog steeds, net zoals Billy The Kid, die aan het eind van de film op een goederentrein springt, de wijde wereld in – net zoals in werkelijkheid Bob Dylan zelf, die al sinds tijden bezig is aan zijn Never Ending Tour.
De hoes van 'Time Out Of Mind' van Bob Dylan
13 oktober 2016“Hij is een geweldige zanger. Toen ik later naar mezelf ging luisteren, merkte ik dat ik onbewust heel wat van hem heb overgenomen. Ook in mijn manier van schrijven ontdek ik trouwens dingen van hem”, aldus Maurits Westerik halverwege de jaren nul over Bob Dylan. Diens optreden eind vorig jaar in Theater Carré maakte bij de voorman van Bewilder weer veel los.

Pagina's

Subscribe to RSS - Bob Dylan