Bob Dylan
05 oktober 2017Een week of wat geleden kreeg het gerucht gestalte. ‘Trouble No More - The Bootleg Series Vol. 13 / 1979-1981’ komt er aan. Zij zullen een nieuw licht en hopelijk ook een nieuw geluid werpen op deze zo roemruchte periode uit het leven van Bob Dylan. Tjonge, dat had wat voeten in aarde, die bekering tot het christendom.
Bruce Langhorne met tamboerijn
22 april 2017Als hij ooit in Maaskantje had gedaan wat hij op die sessie voor Bob Dylan deed, had een van de New Kids vast gesproken van ‘Zonne grote tamboerijn, jonguh!’ Het is Dylan zelf die in de liner notes van ‘Biograph’ verhaalt van het voorval. Tijdens een sessie in 1964 vroeg producer Tom Wilson aan Bruce Langhorne of hij tamboerijn wilde spelen. Daarop haalde de laatstgenoemde een grote Turkse trom met belletjes tevoorschijn.
Bobby Vee
27 oktober 2016Eind 1962 stond Bobby Vee op vijf gouden singles in Amerika, vier stevige hits in Engeland, en één in Nederland: 'Rubber Ball'. Hij was negentien. Daarna bleef het bij één Amerikaanse gouden hit, 'Come Back When You Grow Up', in 1967. Een kortstondig popidool met een lange carrière, van 1959 tot 2012. Robert Thomas Velline overleed 24 oktober aan de ziekte van Alzheimer.
Bob Dylan
22 oktober 2016Het verschil tussen hoge en lage cultuur is relatief. Zo denkt het Nobelprijscomité, vermoedt schrijver Christiaan Weijts, NRC d.d. 14 oktober 2016. Winston Churchill – Nobelprijs Literatuur 1953, proza – is hoge cultuur, Bob Dylan – dezelfde prijs 2016, oei, poëzie – is lage cultuur. Afgunst. Ik voelde me nooit betrokken bij zulke toekenningen. Dit keer voor het eerst wel. Trots. Gerechtigheid. Onze Bob krijgt wat hem toekomt.
Bob Dylan in de jaren tien
13 oktober 2016“Alles liep anders dan men had verwacht, alhoewel de aarde nog steeds draait om haar as. Maar er is een verschil. Wat is er aan de hand? Weet jij wat het is?” zong Frank Boeijen eind jaren tachtig Bob Dylan al toe. Sindsdien is het alleen maar van kwaad tot erger gegaan: “De ondergang van de wereld zoals we die kennen is in zicht.”
Bob Dylan als Alias in 'Pat Garrett & BIlly The Kid'
13 oktober 2016“Hij is niet meer wie hij was”, verzucht iemand ergens in 'I’m Not There'. Nee, maar hij leeft nog steeds, net zoals Billy The Kid, die aan het eind van de film op een goederentrein springt, de wijde wereld in – net zoals in werkelijkheid Bob Dylan zelf, die al sinds tijden bezig is aan zijn Never Ending Tour.
De hoes van 'Time Out Of Mind' van Bob Dylan
13 oktober 2016“Hij is een geweldige zanger. Toen ik later naar mezelf ging luisteren, merkte ik dat ik onbewust heel wat van hem heb overgenomen. Ook in mijn manier van schrijven ontdek ik trouwens dingen van hem”, aldus Maurits Westerik halverwege de jaren nul over Bob Dylan. Diens optreden eind vorig jaar in Theater Carré maakte bij de voorman van Bewilder weer veel los.
Bob Dylan
13 oktober 2016Bob Dylan krijgt de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat is vandaag om 13.00 uur bekendgemaakt, tot ieders verrassing. Vandaar een bijzondere ode aan de laureaat, de peetvader van het singer-songwritersgilde.
Bob Dylan 75
24 mei 2016Vandaag wordt Bob Dylan 75 jaar. Eerst wilde ik een top 75 samenstellen met de volgens mij beste Dylan-liedjes. Doch dat leek me te veel werk, én te veel wikken en wegen. Daarom heb ik er een top 12 (7 + 5) van gemaakt.
De hoezen van 'Blonde On Blonde' van Bob Dylan en 'Pet Sounds' van The Beach Boys
16 mei 2016Ze kwamen op dezelfde dag uit, vandaag een halve eeuw geleden: ‘Pet Sounds’ van The Beach Boys en ‘Blonde On Blonde’ van Bob Dylan. Twee van de rijkste, invloedrijkste en interessantste drugsbeïnvloede albums aller tijden.

Pagina's

Subscribe to RSS - Bob Dylan