Chuck Prophet
14 september 2018Elke dag leg ik twee uur een imaginair traject af op mijn hometrainer. Een selectie van recente liedjes en liedjes uit de oude doos op mijn iPod zorgen voor inspiratie. Etappe vijf.
Chuck Prophet en Stephanie Finch
07 september 2018Ik weet niet hoe vaak ik Chuck Prophet heb zien spelen, maar vaak. Want hij behoort tot mijn grootste favorieten, als gitarist en songwriter. Maar nooit zag ik hem zonder band. Ik ben benieuwd hoe hij akoestisch klinkt, samen met zijn vrouw en eeuwige muze Stephanie Finch op toetsen en bijzang. Jesse Malin doet het voorprogramma.
Lijstjes
17 november 2017Het einde van het jaar nadert, dus er heerst weer lijstjeskoorts. ‘Wie staan er in jouw lijstje?’, sluit Koos G. al weken ieder telefoongesprek af. ‘Dat weet ik nog niet Koos.’
Margo Price
01 november 2017TakeRoot beleeft dit jaar zijn twintigste editie met een line up waar menig Amerikaans rootsfestival jaloers op zou zijn. Want wat te denken van een affiche waarop Jason Isbell and The 400 Unit, Margo Price, Jim Lauderdale, Hurray For The Riff Raff, Sam Outlaw en The Cactus Blossoms prijken.
Chuck Prophet
22 februari 2017Chuck Prophet wordt op handen gedragen door de critici, maar de 53-jarige Amerikaan is nog altijd een geheimtip. De rockgitarist van de buitencategorie met een oeuvre om door een ringetje te halen staat vanavond in Bitterzoet Amsterdam en donderdag in QBus in Leiden. Te kleine zalen voor een artiest van zijn kaliber als je het mij vraagt, maar doe er je voordeel mee.
Mavis Staples
24 april 2015Vraag me niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen bij De Oosterpoort in Groningen, maar het programma van de Rhythm & Blues Night zaterdag 2 mei is om je vingers bij af te likken. Top of the bill: Mavis Staples
Recensie
20 september 2014Mijn favoriete rocker flikt het weer. Op een gitaarlick die Keith Richards bedacht zou kunnen hebben, zingt Chuck Prophet haast achteloos 'Countrified Inner-City Technological Man'. Eerst moet ik er om lachen: hoe verzint iemand zo’n titel.
27 februari 2012

Alle artiesten zijn me even lief, maar sommige net iets liever dan anderen. Chuck Prophet, de Amerikaan met de diepe bariton en de messcherpe gitaarsoli, is al een favoriet sinds hij zich als tiener aansloot bij de rockers Green On Red.

Subscribe to RSS - Chuck Prophet