Daniel Romano
28 maart 2019De Canadees Daniel Romano is even geniaal als onvoorspelbaar. Pure country, pure pop, psychedelica, punk, in zijn muzikale universum bestaan geen grenzen. Het roept de vergelijking op met zijn landgenoot Neil Young, die door zijn wispelturigheid steeds weet te boeien, al kan lang niet iedereen hem altijd volgen.
Recensie
Daniel Romano
07 juni 2016Voor een avond onvervalste smartlappencountry zat je zaterdag in het Utrechtse TivoliVredenburg verkeerd. Op het podium stond de Daniel Romano. Zonder zijn kenmerkende druipsnor, western outfit en schmierende countryliedjes, maar met een leren punkjasje, kortgeschoren haar en een donker geluid.
Recensie
15 september 2014Hoe jonger de zanger, hoe zwaarder de thema’s. Terwijl de oude garde grossiert in levenslustig jolijt, wordt er bij de jonkies nog behoorlijk in het bier gejankt. Melancholie geeft de muze vleugels. Jong geleerd lijkt oud afgeleerd, zo kan men concluderen na TakeRoot.
11 augustus 2014De nieuwe Heaven staat in het teken van TakeRoot, het americanafestival dat dit jaar op zaterdag 13 september plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen. Het belooft een gedenkwaardige editie te worden met optredens van Daniel Romano, Joan Baez en John Fullbright.
31 december 2013

Laten we eerlijk zijn: het was dit jaar huilen met de Stetson op waar het pure country betrof. Goed, Son Volt deed de vlijmscherpe Bakersfield Sound van Merle Haggard en Buck Owens weer eens herleven en Daniel Romano zong in de onderkoeld sentimentele crooner-stijl van George Jones de tranen in het bier. Maar verder?

Subscribe to RSS - Daniel Romano