Ziggy Stardust
10 januari 2019Wat moet je vinden van artiesten met gekke pakjes en raar haar? Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb ze nooit vertrouwd. Als je zoveel opsmuk nodig hebt, moet er aan de inhoud wel iets ontbreken.
Recensie
Now Vs Now: The Buffering Cocoon
02 oktober 2018We hadden afgesproken in de daartoe bestemde plaats. Zoals altijd wanneer we onze jaarlijkse ontmoeting hebben. Drie mannen die vroeger samen vorm gaven aan een digitaal periodiek en nu omwille van vriendschap én de liefde voor muziek elkaar niet langer dan een maand of twaalf kunnen missen.
Gitaren te leen in nhow Hotel
30 augustus 2017'Gitaar en piano te leen', beloofde de website van ons Berlijnse hotel. En dus staat er bij aankomst een elektrische Casio-piano op onze hotelkamer en kan mijn lief doorgaan met het nummer te oefenen dat ze per se onder de knie wil krijgen. De stand van de volumeknop doet er niet toe, de kamers zijn tenslotte geluidsdicht. Geen slecht begin van een week in het nhow hotel in Berlijn dat een prima basis is voor verdere culturele ontdekkingen.
Né So van Rokia Traoré
27 december 2016Het fijne van de vinylrevival is dat de albumcover weer helemaal terug is. De meeste cd-verpakkingen dragen toch iets uit van: ‘het moest ergens in’. Met het enkelvoudige inlegvelletje in de vermaledijde jewelcase als niet te overtreffen dieptepunt.
Recensie
David Bowie
03 november 2016De rol was David Bowie op het lijf geschreven. Veertig jaar geleden maakte de misschien wel meest enigmatische en buitenaardse rockster die ooit op de planeet aarde heeft rondgelopen, zijn acteerdebuut in 'The Man Who Fell To Earth'. De film is opnieuw uitgebracht in een volledig gerestaureerde jubileumversie.
David Bowie en Bing Crosby
18 januari 2016Het wilde maar niet vlotten met David Bowie, in 1967. De single ‘Rubber Band’ deed niks, en dat was ongewoon voor het machtige platenlabel Decca. ‘The Laughing Gnome’ moest Bowie in het kielzog van Anthony Newley de hitparade in helpen. Nakko, nada, niks, niente. De wereld had betere verhalenvertellers.
David Bowie
11 januari 2016Toen ik vanochtend vroeg vernam dat David Bowie gisteren is overleden, dacht ik in eerste instantie dat de Britse poplegende ons willens en wetens in verwarring wilde brengen. Had hij niet immers juist afgelopen vrijdag – nota bene op zijn 69ste verjaardag – zijn allernieuwste album ‘Blackstar’ uitgebracht?
Recensie
02 juni 2014In Berlijn is deze zomer ‘David Bowie’ te zien, een multimediale expositie op de grens van Wahrheit und Dichtung. Een tentoonstelling ook die toont hoe ongenadig hard het tijdperk van deze levende legende voorbij is. Een tentoonstelling als de dood zelf, maar dan zonder de vervelende bijkomstigheid van het sterven.
28 oktober 2013

Met het overlijden van Lou Reed verliezen we een van de markantste en invloedrijkste rockmuzikanten van de afgelopen decennia. De New Yorker in hart en nieren maakte popmuziek ‘volwassen’ met thema’s en woorden die ontleend zijn aan de literatuur.

05 april 2013

“En, wat vind je van de nieuwe Bowie?” Niemand die vraagt of je 'The Next Day' al hebt, iedereen gaat er voetstoots vanuit dat ook jij het ding subiet hebt aangeschaft. Hét bewijs dat géén marketingcampagne kennelijk de effectiefste marketingstrategie is – nou ja, mits het een wereldberoemdheid betreft, natuurlijk.

Subscribe to RSS - David Bowie