David Olney
28 januari 2020Geestig, filosofisch, relativerend, vriendelijk, beschouwend. Dat en nog veel meer was David Olney, een van americana’s grootsten. Hij overleed maandag 18 januari in Santa Rosa Beach, Florida, 71 jaar oud. Zo bescheiden als hij door het leven ging, zo bescheiden stierf hij, op het podium, na een verontschuldiging aan zijn publiek.
Ramblin’ Roots
16 oktober 2018Komende zaterdag 20 oktober staat de Utrechtse muziektempel TivoliVredenburg in het teken van roots en americana met het eendaagse festival Ramblin’ Roots. We zien uit naar legendes en nieuwkomers. Op het eerste gezicht lijken echt grote namen te ontbreken op sfeervolle festival, dat behalve in de vele zalen ook huishoudt op de binnenpleinen en gangen. De mix van oude garde en jong talent is zeer veelbelovend.
01 oktober 2014Radiohead-opperhoofd Thom Yorke heeft zijn tweede soloalbum uitgebracht via BitTorrent, een site die ik voornamelijk ken van vrienden die veel en illegaal films downloaden. Het is hoofdstuk zoveel in de strijd van de artiest tegen het systeem ‘niet-kopen-maar-downloaden’.
14 november 2013

Op zaterdag 7 december houdt David Olney een nieuwe live-cd ten doop – ‘Sweet Poison’ – in De Oude Veiling in Aalsmeer. En hij treedt op samen met gitarist Sergio Webb. Het optreden wordt vastgelegd voor op dvd.

05 december 2013

Precies twee jaar geleden zag ik Ray Bonneville en schreef ik dit stukje voor de site. Ik was verkocht. Deze dagen tourt de ‘roaming poet’ weer door ons land. Zie het overzicht aan het eind van dit blog. Als het even kan, mis hem dit keer dan niet.

Subscribe to RSS - David Olney