Lucinda Williams
23 juni 2016Aanstaande zaterdag is Naked Song, het festival waarbij de liedjes centraal staan. Vanaf 16.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven, met dit jaar Lucinda Williams als headliner en Douwe Bob met strijkkwartet.
Douwe Bob Posthuma
06 juni 2016Wat als ik de onderwerpen talentenjacht, songfestival en vader eens zou mijden, om me in plaats daarvan te concentreren op de thema’s muziek, kunst en schoonheid? Wanneer ik hem laat weten waar we die late ochtend niet over zullen praten, reageert Douwe Bob guitig: “Dit wordt een leuk gesprek.”
Recensie
High Lonesome Below Sea Level, bluegrass in Nederland
03 juli 2015Hoewel je kunt spreken van een niche van een niche, verhinderde dat fotografe Marieke Odekerken en musicologe Loes van Schaik niet ‘High Lonesome Below Sea Level’ het licht te doen zien. Een prachtig salontafelboek met foto’s en uitspraken van zo’n beetje iedereen die ertoe doet in de vaderlandse bluegrassscene, van de Bluegrass Boogieman tot Frédérique Spigt en Douwe Bob.
13 juli 2014De derde ronde van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland nadert alweer haar ontknoping. Over een kleine twee weken volgt de slotetappe en dan wacht de winnaar en de vijf verliezers ook dit najaar een zegetocht langs de belangrijkste Nederlandse poppodia. Jazeker, zo af en toe zegeviert de goede smaak wel degelijk.
28 mei 2013

Een zekere Douwe Bob stond afgelopen vrijdag in een stijf uitverkocht Tivoli Utrecht, terwijl er voor de 'intimate evening' met Americana-icoon Lucinda Williams komende zondag in Paradiso Amsterdam nog volop kaarten verkrijgbaar zijn. Nee, gekker moet het niet worden, sterker zelfs, gekker kán het niet worden.

Subscribe to RSS - Douwe Bob