Recensie
Cayamo, a journey trough songs
12 maart 2017Onlangs vond de tiende editie plaats van Cayamo, een zesdaagse cruise vanuit Florida met aan boord een stoet van singer-songwriters, onder wie Steve Earle, Emmylou Harris, Rodney Crowell, Patty Griffin, Richard Thompson, Buddy Miller, Kacey Musgraves, Lee Ann Womack en The Secret Sisters. Een ooggetuigeverslag.
Recensie
Teddy Thompson & Kelly Jones
08 mei 2016Mijn album van het jaar wordt het beslist niet, maar het is nu al wel met afstand het meest beluisterde: ‘Little Windows’ van Teddy Thompson & Kelly Jones. Tien opwekkende liedjes over liefdesleed in de geest van The Everly Brothers: goed ouderwets en ouderwets goed.
Recensie
22 mei 2014Emmylou Harris en Daniel Lanois brachten gisteravond in Eindhoven hun meesterwerk 'Wrecking Ball' integraal ten gehore. Zelden een concert meegemaakt dat zo wrong en tegelijk zo volmaakt was. Het was een ode aan de schoonheid van het langzame verval.
05 april 2014We leven momenteel in de nadagen van Tivoli, de Utrechtse poptempel aan de Oudegracht. Ik wil daar verder hier geen drama van maken, al is het dat voor mij niets minder dan, want ik verlies mijn tweede huiskamer. De herinneringen liggen dan ook voor het oprapen.
13 februari 2014

De onvolprezen Emmylou Harris komt in mei voor twee concerten naar Nederland. Samen met Daniel Lanois en muzikanten die meespeelden op haar standaardalbum ‘Wrecking Ball’ uit 1995. De kaartverkoop start vandaag.

14 november 2013

Op zaterdag 7 december houdt David Olney een nieuwe live-cd ten doop – ‘Sweet Poison’ – in De Oude Veiling in Aalsmeer. En hij treedt op samen met gitarist Sergio Webb. Het optreden wordt vastgelegd voor op dvd.

19 februari 2013

In mei geeft twaalfvoudig Grammy winnares Emmylou Harris samen met country singer-songwriter Rodney Crowell twee concerten in Nederland. De concerten zijn onderdeel van een uvoorjaarstournee, die samenvalt met de release van hun duetalbum ‘Old Yellow Moon’ dat op 1 maart verschijnt.

23 juli 2012

Vandaag op de kop af een jaar geleden legde Amy Winehouse haar laatste loodje. De begenadigde soulzangeres, wier 'Back To Black' behoort tot de klassiekers van de jaren nul, had zich letterlijk dood gedronken. "They tried to make me go to rehab. I said: 'No, no, no'."

Subscribe to RSS - Emmylou Harris