Fréderique Spigt op Bluegrass Festival
29 april 2016Op donderdag 5 mei, Hemelvaartsdag, vindt het Gulpener Bluegrass Festival plaats in uitspanning De Parel van Zuilen in Utrecht. De vierde editie kent tal van mooie optredens én een bijzondere primeur: een speciaal voor het Kamerorkest Trajectum geschreven suite van Janos Koolen onder de veelzeggende titel 'Visions Of America'.
Recensie
High Lonesome Below Sea Level, bluegrass in Nederland
03 juli 2015Hoewel je kunt spreken van een niche van een niche, verhinderde dat fotografe Marieke Odekerken en musicologe Loes van Schaik niet ‘High Lonesome Below Sea Level’ het licht te doen zien. Een prachtig salontafelboek met foto’s en uitspraken van zo’n beetje iedereen die ertoe doet in de vaderlandse bluegrassscene, van de Bluegrass Boogieman tot Frédérique Spigt en Douwe Bob.
23 december 2014Op cowboylaarzen loopt Frédérique Spigt met grote passen naar de bar. “Proost!” Het make-up-tasje komt op tafel. Ze zoekt naar de juiste spullen en zet een klein rond spiegeltje tegen een kaarsenstandaard. “Nee, geen lippenstift, dan voel ik me een travestiet.”
Recensie
22 oktober 2014De mensen waren naar haar toegekomen, maar zij was ook naar de mensen toegekomen. En wel vanuit Rotterdam naar Amsterdam, want daar speelde het zich zondagavond af: de première van 'The Medicine Show', de nieuwste theatertournee van Frédérique Spigt en haar 3JS. Heaven was van de partij.
02 december 2012

Jarenlang leverde ik een vrouwvriendelijke eindejaarlijst in. Die eenzijdige kijk leverde wel verrassende ‘ontdekkingen’ op. Zo stond Amy Winehouse in mijn toptien lang voordat ze een ster werd. Dit jaar is het weer een ‘gewoon’ lijstje. Is de emancipatie voltooid?

Recensie
06 december 2012

Wat stoer toch van Frédérique Spigt om na een kleine vijftien jaar weer in het Engels te gaan zingen. Nog stoerder is het om daarbij te kiezen voor het americana-genre. En al helemaal stoer is het om ronduit te spreken van countrymuziek.

Subscribe to RSS - Frédérique Spigt