Assen, city of dreams
20 februari 2018Het voordeel van een bijzondere tentoonstelling is dat je nog eens op plaatsen komt die je anders niet zo gauw bezoekt. Ik ging naar The American Dream, Amerikaans Realisme 1945 – 1965 in het Drents Museum in Assen. Kan ik iedereen aanbevelen die van Amerikaanse cultuur houdt en onder Heavenlezers moeten dat er velen zijn, americanaliefhebbers tenslotte.
Recensie
Frank Boeijen
06 februari 2018Als Frank Boeijen in Cuijk aan het eind komt van zijn eerste optreden van de nieuwe theatertournee, heeft hij een enorme afstand overbrugd. Ze zijn er allemaal: de oude bekenden, publiekslievelingen, de verborgen parels en de nieuwe oogst. Met zijn nieuwe album ‘Palermo’ weet Boeijen op zijn donkerst een licht te werpen op de onherroepelijke halteplaatsen van het leven. Dit is een van de beste Boeijen-tours van de laatste jaren. (foto Corbino)
Frank Boeijen
31 mei 2017In een donkere kleedkamer probeer ik languit op een stretcher met een handdoek over mijn hoofd een beetje bij te komen. Tien minuten voor showtime stapt de Zanger binnen. Ik word meegetroond naar de zijkant van het podium. Er staat een stoel voor me klaar en wijn en water.
Terras
18 mei 2017Het betrekt een beetje, er steekt een windje op. “Straks vat je nog kou”, zegt de Zanger en hijst me in zijn overjas. Uit zijn colbert haalt hij een pakje filtersigaretten en een aansteker. “Hier, voor jou.” Ik steek er eentje op. Lekker. Hij schuift zijn glas rosé in mijn richting. “Neem een slokje, jongen.” Vooruit, één nipje dan.
Recensie
Frank Boeijen
05 maart 2017Frank Boeijen is weer op tournee. Gisteravond stond hij met zijn groep in het Muziekgebouw in Eindhoven. Kleur, warmte, licht en duisternis vloeiden er samen in een optreden dat ingelijst mag worden als een schilderij van Gerhard Richter.
Frank Boeijen
31 december 2016Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van 'Hotel California' van de Eagles reconstrueren we in de nieuwe Heaven de ontstaansgeschiedenis van dit klassieke album. Een mooie reden ook om de rubriek ‘De 10’, waarin we ons tien albums, nummers of artiesten met een gezamenlijke eigenschap herinneren, ditmaal te wijden aan hotelliedjes.
Bob Dylan in de jaren tien
13 oktober 2016“Alles liep anders dan men had verwacht, alhoewel de aarde nog steeds draait om haar as. Maar er is een verschil. Wat is er aan de hand? Weet jij wat het is?” zong Frank Boeijen eind jaren tachtig Bob Dylan al toe. Sindsdien is het alleen maar van kwaad tot erger gegaan: “De ondergang van de wereld zoals we die kennen is in zicht.”
Recensie
Frank Boeijen op theatertournee door Nederland en Vlaanderen
10 mei 2016Afgelopen zondag in Antwerpen nam Frank Boeijen het publiek mee op een reis naar een hartversterkende en monter stemmende bestemming. Terwijl het dak van De Roma eraf werd gespeeld, bleek de hemel binnen handbereik.
'Land Van Belofte', het nieuwe album van Frank Boeijen
02 februari 2016Op zijn nieuwe album ‘Land van Belofte’ zwijgt de schreeuwerige actualiteit. Frank Boeijen zoekt zijn toevlucht in liedjes die aangenaam voorbijgaan aan de brandende wereld van vandaag. “Het leven biedt voldoende stof.”
Recensie
Poster Frank Boeijen
21 februari 2015"Voorlopig ben je veilig, ik houd je dicht bij me tot aan de overkant," zingt Frank Boeijen aan het begin van de avond. De toon is gezet: hoewel het levensverhaal geheid slecht afloopt, maken we er hier in het nu met onze herinneringen, liefdes, vriendschappen, hunkeringen, heimwee en schoonheid het allerbeste van.

Pagina's

Subscribe to RSS - Frank Boeijen