Recensie
Vera van Heeringen: Proper Brew
27 augustus 2015Ja, ze is Nederlands. Maar ze woont in Wales, waar ze ook geregeld optreedt. En de muziek die Vera van Heeringen maakt is op en top Amerikaans. Zelden klonk een landgenote zo authentiek. Aanbevolen, zeker als je fan bent van Gillian Welch.
Recensie
08 december 2013

Natuurlijk is het vloeken in de kerk, maar klinkt het Avalanche Quartet eigenlijk niet mooier dan Leonard Cohen zelf? Sinds oktober al tourt de hommagegroep rond Nits-voorman Henk Hofstede langs de kleine theaters van Nederland. Heaven doet daar op deze plek geregeld verslag van. Aflevering 3: Den Bosch.

26 december 2011

‘The Harrow & The Harvest’ van Gillian Welch is volgens Heaven het beste album van 2011. De site muzieklijstjes.nl analyseerde de lijstjes van alle recensenten. ‘Let England Shake’ van PJ Harvey is de plaat van het jaar als je alle muziektijdschriften tegen het licht houdt.

29 november 2011

‘The Harrow & The Harvest’ van Gillian Welch is het favoriete album van 2011 voor Alex van der Meer uit Aduard. “In een jaar waarin veel van mijn favoriete artiesten met prachtige albums op de proppen zijn gekomen, blijven Gillian Welch en haar partner David Rawlings er met kop en schouders boven uit steken.”

10 november 2011

En zo zaten we maandag een paar uur voor hun memorabele concert in de Paradiso dan toch nog onder zes ogen met Gillian Welch en David Rawlings. Sinds eind juni trekt het koningskoppel van de americana kennelijk onvermoeibaar van hot naar her, eerst in Noord-Amerika en vervolgens in Europa.

31 oktober 2011

Ook aan het genieten van Gillian Welch’ ‘The Harrow And The Harvest’? Dan zal ‘It’s A Good Life, Honey, If You Don’t Grow Weary’ van de in South Carolina woonachtige Alexa Woodward u vast ook bevallen. Een van de ontdekkingen in de nieuwe editie van Heaven.

01 augustus 2011

Gillian Welch maakt nu dan toch eindelijk haar langverwachte, zij het door menigeen niet meer verwachte comeback. Zo mogelijk nog verrassender is dat 'The Harrow & The Harvest' klinkt als het gedroomde vervolg van het op de kop af tien jaar oude meesterwerk 'Time (The Revelator)'.

Subscribe to RSS - Gillian Welch