Recensie
'Golden Earring In 50 Songs'
27 juli 2017Hoogleraar Spaanse letterkunde en literatuur Maarten Steenmeijer schreef ‘Golden Earring In 50 Songs’. Een alternatieve biografie, want bij elkaar vertellen ze ‘het grote verhaal van de muziek en carrière van Nederlands oudste en succesvolste rockband’.
The Trammps
25 mei 2017Liefhebbers van tijdloze dansmuziek worden deze zomer op hun wenken bediend. Verdeeld over twee edities in Utrecht en Eindhoven presenteert 40UP Zomerfestival een programma van wereldformaat. Heaven geeft 4x2 vrijkaarten weg.
Golden Earring
20 april 2017Op 6 mei 2017 wordt om 12:00 uur op een gevel aan de Terletstraat in Den Haag de tekst: ‘It’s always good to be back home’ onthuld. Met deze regel uit het nummer ‘Back Home’ uit 1970 wordt een hulde gebracht aan Nederlands grootste rockband Golden Earring.
03 februari 2015Muzikale duizendpoot Robert Jan Stips is op tournee door Nederland met een liedjesprogramma dat zijn hele carrière omvat, zo’n veertig jaar. Stips is natuurlijk vooral bekend van de Nits, maar heeft eveneens een muzikaal verleden bij Supersister, Sweet D’ Buster, Golden Earring, Freek De Jonge en anderen.
Recensie
07 mei 2014Hoe gek moet je zijn om naar Tongeren te rijden voor een concert, als Novastar op dezelfde avond bijna in je achtertuin optreedt? Goed gek dus. Gelukkig bleek het een goede keuze.
26 juli 2012

Voor de opname van de nieuwe video van het nummer ‘Still Got The Keys To My First Cadillac’ zoekt Golden Earring meiden tussen de dertien en zestien jaar oud om in de video te figureren. Vier jongens spelen de band, 150 meiden worden geacht uit hun dak te gaan als fans.

15 mei 2012

Een nieuw album van Golden Earring, negen jaar na de vorige. Daarvoor staan we in de rij. Niemand wil ontbreken in de publiciteitscarrousel rond ‘Tits ’N Ass’ - het hoeveelste Earring-album eigenlijk? Het 25e, en ze bestaan 50 jaar. Twee mijlpalen, al begroet Barry Hay die halve eeuw met een cynisch lachje.

Subscribe to RSS - Golden Earring