Iris DeMent
15 januari 2020Elke dag ga ik op mijn hometrainer twee uur lang een imaginair pad af. Een mix van recente liedjes en gouwe ouwe liedjes op mijn iPod houden de vaart er in. Etappe 12, december 2019
Iris DeMent
30 oktober 2019Donderdag 16 januari 2020 komt Iris DeMent voor een eenmalig concert naar TivoliVredenburg in Utrecht. Geert Henderickx had een groot zwak voor haar, onderkende haar immense talent en sympathiseerde met naar tobbende levenshouding. Een passage uit het stuk Voor de Troost, dat hij schreef in september 2012.
04 juli 2012

Langverwacht, maar nauwelijks nog door iemand echt verwacht: na liefst zestien jaar komt Iris DeMent voor de dag met een nieuw album vol liedjes van eigen hand. Nog mooier: 'Sing The Delta' blijkt het lange wachten alleszins waard geweest. En het allermooiste: het titelnummer is nu al online te beluisteren.

01 augustus 2011

Gillian Welch maakt nu dan toch eindelijk haar langverwachte, zij het door menigeen niet meer verwachte comeback. Zo mogelijk nog verrassender is dat 'The Harrow & The Harvest' klinkt als het gedroomde vervolg van het op de kop af tien jaar oude meesterwerk 'Time (The Revelator)'.

Subscribe to RSS - Iris DeMent