30 december 2014Net voor oudjaar presenteert Heaven ‘de hemelse jaarlijst’. In het blad staan de favoriete albums van de medewerkers, de afgelopen weken stuurden lezers hun toptiens in – zie onder de kopjes ‘Jaarlijstjes’. Alles bij elkaar gevoegd en geturfd, levert dat mooiste albums op volgens de Heaven community.
27 november 2014Ieder najaar, als de ‘v’ van lijstjes weer in de maand is, worstelen muziekliefhebbers met de rangschikking van hun tien favoriete albums. Wat zijn jouw tien favoriete albums van 2014? Laat het ons weten en wij publiceren ze op onze site.
Recensie
15 september 2014Hoe jonger de zanger, hoe zwaarder de thema’s. Terwijl de oude garde grossiert in levenslustig jolijt, wordt er bij de jonkies nog behoorlijk in het bier gejankt. Melancholie geeft de muze vleugels. Jong geleerd lijkt oud afgeleerd, zo kan men concluderen na TakeRoot.
07 september 2014“Ik ga vooral voor John Fullbright. En Wanda Jackson natuurlijk, die kans krijgen we niet vaak.” Johan Derksen bekijkt thuis het programma van TakeRoot. De zeventiende editie van het Groningse festival heeft een sterke bezetting.
11 augustus 2014De nieuwe Heaven staat in het teken van TakeRoot, het americanafestival dat dit jaar op zaterdag 13 september plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen. Het belooft een gedenkwaardige editie te worden met optredens van Daniel Romano, Joan Baez en John Fullbright.
Recensie
04 juni 2014John Fullbright dé rijzende ster van de americana geeft 10 juni een concert in de kleine zaal van Paradiso. Zijn net verschenen album ‘Songs’ is volgens de recensent van dienst ‘verbluffend’. Ook live is hij een belevenis.
03 januari 2014

De Amerikaanse singer-songwriter Amy Speace leverde vorig jaar met ‘How To Sleep In A Stormy Boat’ een van de mooiste albums in het genre af. Geïnspireerd door releatieperikelen en de teksten van William Shakespeare. Binnenkort tourt ze uitgebreid door ons land.

20 september 2013

De grote Jimmy Webb voorspelde het: “Binnen afzienbare tijd is John Fullbright een begrip in de Amerikaanse muziekwereld.” Enige maanden later werd Fullbright als volstrekt onbekend artiest genomineerd voor een Grammy Award.

Recensie
04 juni 2013

Soms hoor je een liedje dat je diep van binnen raakt. Een flard van een zin, een betoverende melodielijn, een ontroerende stem. ‘The Sea & The Shore’ van Amy Speace, gezongen in een duet met John Fullbright, is van een onverklaarbare schoonheid.

17 februari 2013

Het gemak waarmee de jonge twintiger John Fullbright de prachtige liedjes uit zijn mouw lijkt te schudden, of het nu op de gitaar is of op de piano, getuigt van een enorm talent. Waarbij het ook nauwelijks lijkt uit te maken of het nummer al jaren op zijn repertoire staat of dat hij het de avond ervoor heeft geschreven.

Subscribe to RSS - John Fullbright