Albums van week 43
22 oktober 2018Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.
Blues Peer
11 juli 2018Komend weekend staat het Belgische Peer voor de 34ste keer in het teken van het grootste bluesfestival van Europa. Sinds een geruim aantal jaren is het spektakel stilistisch de breedte ingeschoten. Bluespuristen zullen er niet blij mee zijn al hebben die dit jaar weinig te klagen met naast klasbakken als Van Morisson, John Hiatt & The Goners (met oudgediende Sonny Landreth in de gelederen) en alleskunner annex Springsteen secondant Little Steven & The Disciples Of Soul, ook gerenommeerde bluesacts als Kenny Neal, Walter ‘Wofman’ Washington & The Roadmasters, Band Of Friends en Layla Zoe.
Southern rockers Blackberry Smoke
12 februari 2016Zaterdag 2 juli vormt het Utrechtse Julianapark weer het sfeervolle decor voor een heerlijke dag rootsmuziek tijdens de derde editie van Roots in the Park. Inmiddels zijn de eerste namen bekend gemaakt: de Amerikaanse southern rockers Blackberry Smoke en het liefdespaar My Darling Clementine.
Recensie
John Hiatt
28 juni 2015De tweede editie van Roots in the Park afgelopen zaterdag in het Utrechtste Julianapark bleek een festijn voor fijnproevers van americana, soul, blues en rock. Hoofdschotel was good old John Hiatt, die in bloedvorm bleek te verkeren. “De oude eik met zijn markante bladerpracht staat nog steeds fier overeind.”
Terms Of My Surrender
25 juni 2015Zaterdag aanstaande speelt John Hiatt met zijn combo op het Roots in the Park-festival in het Utrechtse Julianapark. Enige tijd geleden spraken we hem bij de verschijning van zijn jongste album 'Terms Of My Surrender'. Trouwens, via onze Facebook-pagina geven we 3 x 2 kaartjes weg voor het festival. Wees er snel bij. (Zie knop rechtsboven.)
Roots in the Park
22 juni 2015Liefhebbers van americana, soul en blues moeten aanstaande zaterdag naar het Julianapark in Utrecht voor het festival Roots in the Park. Grote trekker is John Hiatt met zijn Combo, zijn enige Nederlandse show. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen Dayna Kurtz, The James Hunter Six en de Ben Miller Band.
Recensie
26 november 2013

Als iemand zich niet meer hoeft te bewijzen, dan is het toch wel John Hiatt, zou je zeggen. Het zal dan ook niet geheel zonder ironie zijn, dat het onlangs verschenen album met de beste liedjes van de acht albums die deze eeuw verschenen ‘Here To Stay’ heet.

03 juli 2012

Sinds enkele jaren trekt John Hiatt de helft van de tijd de halve wereld rond. Komend weekend staat hij met zijn vaste trio The Combo op North Sea Jazz in Den Haag en het Cactus Festival in Brugge, de enige twee gelegenheden om de americana-veteraan dit jaar hier live aan het werk te zien.

05 december 2011

Afgehaakte popliefhebbers vragen mij als hopeloos geval wel eens of ik nou echt vind dat er nog steeds goede muziek voor vijftigplussers bij komt. Waarop ik in alle eerlijkheid kan verzuchten: eigenlijk veel te veel, want zeker de laatste jaren ontbreekt het mij gewoon aan voldoende tijd om er op uitgeluisterd te raken.

Subscribe to RSS - John Hiatt