Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967 - 1969: The Bootleg Series Vol. 15
20 september 2019Op 1 november verschijnt een nieuwe uitgave in de veelgeprezen Bootleg Series van Bob Dylan. Bob Dylan (featuring Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967 - 1969: The Bootleg Series Vol. 15. Drie albums – als cd of vinyl – met 47 nog niet eerder uitgebrachte opnames, inclusief outtakes van de albums John Wesley Harding, Nashville Skyline en Self Portrait.
Countrylegende Merle Haggard overleden
08 april 2016Ondanks zijn fameuze anti-hippielied 'Okie From Muskogee' werd Merle Haggard de leermeester van countryrockpionier Gram Parsons. Afgelopen woensdag overleed de countrylegende uit Californië op zijn 79e verjaardag aan een slepende longontsteking. "Mijn carrière is als een busreis van 35 jaar."
Bob Johnston met Bob Dylan en Johnny Cash
22 augustus 2015Bob Johnston hoort in het rijtje grote popplatenproducers, met Phil Spector, Jack Nitzsche, Rick Rubin, Daniel Lanois en T Bone Burnett. Hij produceerde platen van John Mayall, Loudon Wainwright, Pete Seeger, Jimmy Cliff, The Waterboys en een stuk of twintig anderen. Baanbrekend is zijn samenwerking met Simon & Garfunkel, Leonard Cohen, Johnny Cash en Bob Dylan. Hij boetseerde de optimale sfeer voor hun muzek, met intense aandacht voor hun karakters.
Hans Vandenburg
17 juni 2015Hans Vandenburg, voor de massa bekend van Gruppo Sportivo, is zijn streken en spitsvondigheden nog niet kwijt. Komende zaterdag presenteert de Hagenees zijn nieuwste album 'Dig It Yourself' op een volkstuincomplex in Amsterdam. “Tegenwoordig moet je alles zelf doen.”
02 februari 2015"Ik kreeg brieven, geadresseerd aan de erven Rod McKuen", vertelde hij in een interview, begin deze eeuw. Rod McKuen, tweevoudig nummer één in de Nederlandse hitparade, overleed op 29 januari aan de complicaties van longontsteking. Hij was 81.
08 september 2013

Hij is niet zozeer een koning als wel een mythische godheid. Onsterfelijk, onbereikbaar, ongenaakbaar. Elvis Presley. De 'primal scream' van de popmuziek. Een iconische kracht die tijd en ruimte overstijgt.

Subscribe to RSS - Johnny Cash