29 augustus 2014Het populaire Tindersticks keert terug naar Nederland voor een eenmalig optreden op 9 februari 2015 in TivoliVredenburg. De kaartverkoop is zaterdag 30 augustus van start gegaan. De show die de band vorig jaar gaf in Het Concertgebouw in Amsterdam was in een vloek en een zucht uitverkocht.
29 januari 2013

Komende vrijdag vindt in de Melkweg de eerste editie plaats van het postpunk/new wave-festival Grauzone met als trekpleister Echo & The Bunnymen. In het verlengde daarvan draaien er in de bioscoop van het Amsterdamse poppodium twee bijzondere films over Joy Division: de alom geprezen Ian Curtis-biopic 'Control' van Anton Corbijn en een Engelse documentaire over deze legendarische postpunkband.

21 juli 2012

Zondag 29 juli brengen Peter Hook & The Light het album ‘Closer’ van Joy Division integraal ten gehore in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Peter Hook is bassist en mede-oprichter van het legendarische Joy Division. De vroege dood van zanger Ian Curtis voorkwam dat de nummers van ‘Closer’ ooit in de concertzaal klonken.

11 november 2011

Het Canadese Suuns maakt muziek die doet denken aan Joy Divison, Can en Health. Een intense mix van noise pop en donkere dansmuziek. Om hun boeking op Le Guess Who? te vieren heeft het kwartet uit Montreal een eclectische selectie van nummers bij elkaar gevoegd tot een mixtape.

Subscribe to RSS - Joy Division