JW Roy
06 november 2019Begin 2020 start JW Roy zijn nieuwe tour ‘Hier Is Het Goed’. Hij speelt samen met zijn vrienden Ruud van den Boogaard en Gabriël Peters (de bezetting van destijds) nummers van de albums ‘Laagstraat 443’ en ‘Ach, Zalig Man’, die respectievelijk15 en 10 jaar geleden uitkwamen. Over bijzondere plaatsen, op bijzondere plekken zoals kerken, kapellen, een herberg en knusse theaters. Beide albums komen rondom de optredens voor het eerst uit als dubbel-lp.
JW Roy (foto Han Ernest)
02 augustus 2018Hij kijkt vermoeid uit zijn ogen. Zweet parelt op zijn voorhoofd. Met een grote zucht laat hij zich op de bank zakken. Er klinkt opluchting in die zucht. Ik glimlach begrijpend. Op een dag als deze, waarbij het kwik de achtendertig graden aantikt, is het geen straf om even een uur in een koele trein te mogen vertoeven. Tijd voor nog één nummer. Ik laat John Martyn achter me en zelfs Johnny Adams laat ik onaangeroerd. Ik ga voor dat ene nummer dat ik al waarschijnlijk 572 keer eerder heb gehoord. Ik vind op mijn ipod de blauwe hoesfoto van Deeper Shades en klik op het vijfde nummer.
Openluchttheater Valkenburg
31 augustus 2017Het feeërieke openluchttheater in het Limburgse Valkenburg is al langer een vast adres voor liefhebbers van toneel, klassieke muziek, opera, jazz, wereldmuziek, rock ’n’ roll, pop en wat dies meer zij. Donderdag 31 augustus kunnen ook de americana- en bluesfans hun hart ophalen tijdens de eerste editie van Southern Roots Open Air.
JW Roy en Leon Verdonschot
28 oktober 2015Dry Goods & Groceries is het nieuwe album van JW Roy waarmee hij een ode brengt aan zijn muzikale roots: americana. Bij het album zit een prachtig boek met foto’s en verhalen en de door Frank Lammers geregisseerde theatershow trekt die lijn door, met Leon Verdonschot als verhalenverteller. En mogelijk volgt er nog een documentaire.
23 september 2013

JW Roy is een fietsfanaat, zo bleek afgelopen jaar eens te meer uit 'De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert', een album vol unieke wielerliedjes. En nu heeft hij speciaal een liedje gemaakt bij een superkorte film over een dertienjarige aspirantcoureur uit België. Kijk en luister naar 'Waiting Game'!

23 juni 2012

Op 'De Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis Hubert' bezingen artiesten van naam als Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Alex Roeka, Guido Belcanto, Gerard van Maasakkers en muzikaal leider JW Roy hun passie voor de wielersport. De presentatie van de cd/dvd eerder deze week werd opgeluisterd door de legendarische coureurs Rini Wagtmans en Peter Winnen. Een verslag.

01 april 2012

Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Alex Roeka, Gerard van Maasakkers, Guido Belcanto, Rick de Leeuw, Ferry Heijne van De Kift, Frank Lammers, Joost Prinsen, Sam Valkenborgh, Ivo Victoria en ploegleider JW Roy bezingen hun passie voor het wielrennen op een unieke wielercd met als speciale gasten Peter Winnen en Tim Krabbé.

21 december 2011

Vandaag is het de kortste dag, oftewel ‘de langste nacht’, zoals JW Roy in het liedje ‘Kortsten Dag’ er de moed in houdt. Morgen hebben we de kortste dag gelukkig alweer gehad en staat de kerst voor de deur, die ons telkens overrompelt met licht weemakende uitvoeringen van evergreens als ‘Jingle Bells’ en ‘White Christmas’.

Subscribe to RSS - JW Roy