Recensie
Kandia Kouyaté
17 mei 2016Of het goed was weet ik eigenlijk niet, maar het was zeer indrukwekkend - het korte optreden van de levende legende Kandia Kouyaté, tweede pinksterdag op de Music Meeting in Nijmegen.
Kandia Kouyaté
12 mei 2016Hier is ze amper bekend, in West-Afrika is Kandia Kouyaté een diva. Na een beroerte twaalf jaar geleden leek de carrière van de Malinese zangeres voorbij, maar met het indrukwekkende ‘Renascense’ lijkt ze helemaal terug. Op Tweede Pinksterdag staat ze op de Nijmeegse Music Meeting samen met meestergitarist Djelimady Tounkara.
Recensie
Djely Blues van Djelimady Tounkara
26 april 2016Djelimady Tounkara zou je met recht de Afrikaanse tegenhanger van Bill Frisell kunnen noemen, die wondergitarist uit de Verenigde Staten die als geen ander uiteenlopende muziekstijlen met elkaar kan verzoenen, puur door de goede noten op de juiste plaats te spelen.
Music Meeting: de beste muziek die je zelden ziet
05 maart 2016St Germain is één van de hoofdacts op de komende editie van Music Meeting dat traditiegetrouw in het pinksterweekend plaatsvindt in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Na een stilte van vijftien jaar presenteerde de Parijse producer-DJ recent een nieuw album dat traditionele West-Afrikaanse muziek verbindt met moderne beats, samples en loops.
Subscribe to RSS - Kandia Kouyaté