Hoes van 'The Velvet Underground & Nico', ontworpen door Andy Warhol
28 februari 2017‘De plaat die rock volwassen maakte’ is de titel van het boek dat muziekjournalist Peter Bruyn schreef over ‘The Velvet Underground & Nico’. Bij verschijnen in maart 1967, aan de vooravond van de Summer of Love viel het bijna niemand op. Inmiddels is de status van het album onomstreden. Het boek verschijnt 12 maart.
Vrouw speelt gitaar
16 oktober 2015In mijn ogen is de gitaarsolo van Robert Quine in ‘Waves Of Fear’ op het album ‘Blue Mask’ van Lou Reed de indrukwekkendste die ik ken. Mooi zou ik hem niet meteen willen noemen, maar wat is mooi, daarover kun je eindeloos twisten als het gitaarsoli betreft.
22 november 2013

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat John F. Kennedy werd vermoord. Het nummer die deze dagen onweerstaanbaar bij me opkomt is ‘The Day That John Kennedy Died’ van Lou Reed, die zelf pas drie weken geleden overleed.

28 oktober 2013

Met het overlijden van Lou Reed verliezen we een van de markantste en invloedrijkste rockmuzikanten van de afgelopen decennia. De New Yorker in hart en nieren maakte popmuziek ‘volwassen’ met thema’s en woorden die ontleend zijn aan de literatuur.

14 oktober 2013

In de nieuwe Heaven een Top 50 van de meest relevante singer-songwriters van de wereld plus hun essentiële albums. Natuurlijk zijn er ook tientallen discutabele afvallers. Om nog maar te zwijgen van de randgevallen. Lees, kijk en luister!

15 oktober 2012

In het nieuwe nummer van Heaven staat een interview met John Cale, samen met Lou Reed de drijvende kracht van de legendarische band The Velvet Underground. Deze maand verschijnt een speciale uitgave (6 cd’s) van ‘de plaat met de banaan’, het baanbrekende debuut.

Subscribe to RSS - Lou Reed