Recensie
Lucinda Williams
14 augustus 2018Lucinda Williams, Steve Earle en Dwight Yoakam, de grootmeesters van de americana/ country, trekken vanaf juni door de Verenigde Staten in een gezamenlijke tournee. Met een knipoog naar hun voornamen de LSD Tour genaamd. Dan verwacht je te worden meegenomen op een trip. Geestverruimend was het optreden van het drietal, dat op vrijdag 3 augustus het Cal Coast Credit Union Open Air Theatre in San Diego aandeed, daarentegen niet bepaald.
I.M. Elly van den Brink
20 juli 2016Wie maar lang genoeg nijver blijft doorgaan, wordt ooit vanzelf een van de laatsten der Mohikanen. Tot op een kwade dag de dood er een stokje voor komt steken. “And we who must remain go on living just the same.”
Lucinda Williams
23 juni 2016Aanstaande zaterdag is Naked Song, het festival waarbij de liedjes centraal staan. Vanaf 16.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven, met dit jaar Lucinda Williams als headliner en Douwe Bob met strijkkwartet.
30 december 2014Net voor oudjaar presenteert Heaven ‘de hemelse jaarlijst’. In het blad staan de favoriete albums van de medewerkers, de afgelopen weken stuurden lezers hun toptiens in – zie onder de kopjes ‘Jaarlijstjes’. Alles bij elkaar gevoegd en geturfd, levert dat mooiste albums op volgens de Heaven community.
05 april 2014We leven momenteel in de nadagen van Tivoli, de Utrechtse poptempel aan de Oudegracht. Ik wil daar verder hier geen drama van maken, al is het dat voor mij niets minder dan, want ik verlies mijn tweede huiskamer. De herinneringen liggen dan ook voor het oprapen.
28 mei 2013

Een zekere Douwe Bob stond afgelopen vrijdag in een stijf uitverkocht Tivoli Utrecht, terwijl er voor de 'intimate evening' met Americana-icoon Lucinda Williams komende zondag in Paradiso Amsterdam nog volop kaarten verkrijgbaar zijn. Nee, gekker moet het niet worden, sterker zelfs, gekker kán het niet worden.

13 januari 2013

'33 Revolutions Per Minute' is de titel die Dorian Lynsky meegaf aan zijn vorig jaar gepubliceerde boek over de geschiedenis van de protestsong. Tijdens het schrijven kreeg de Britse journalist het gevoel aan een grafrede te werken. De protestsong lijkt een stille dood te zijn gestorven. Maar is daarmee ook het engagement verdwenen uit de popmuziek? Een essay van Flip van der Enden.

05 december 2011

Afgehaakte popliefhebbers vragen mij als hopeloos geval wel eens of ik nou echt vind dat er nog steeds goede muziek voor vijftigplussers bij komt. Waarop ik in alle eerlijkheid kan verzuchten: eigenlijk veel te veel, want zeker de laatste jaren ontbreekt het mij gewoon aan voldoende tijd om er op uitgeluisterd te raken.

Subscribe to RSS - Lucinda Williams