Anandi Bhattacharya
18 april 2019Tijdens het pinksterweekend van 8, 9 en 10 juni is het weer Music Meeting. De vijfendertigste editie van dit unieke festival vindt zoals al jaren gebruikelijk plaats in het groene Nijmeegse Park Brakkenstein. Op Music Meeting zijn artiesten te zien die vaak niet in een hokje zijn te scharen. De muziek meandert tussen jazz, folk, wereldmuziek en latin. Een waar festijn voor muzikale ontdekkingsreizigers.
Saz’iso: At Least Wave Your Handkerchief At Me
18 mei 2018De Amerikaanse producer Joe Boyd zoekt en vindt al meer dan vijftig jaar bijzondere muzikale ontdekkingen. In het Swinging London van de jaren zestig was hij een van de oprichters van de psychedelische UFO-club, met als huisband Pink Floyd, wier eerste single Arnold Lane hij produceerde. De meest recente parel ontdekte hij in Zuid-Albanië.
Recensie
Maarja Nuut
23 juni 2017Het eigenzinnige Estse duo Maarja Nuut & Hendrik Kaljujärv was de sensatie van MMMoves, een nieuw onderdeel van de Nijmeegse Music Meeting waarbij wereldmuziek en dance elkaar omarmden. Van slow dance tot Afrofuturisme, je kon je (dans)lol niet op.
Recensie
Music Meeting in Nijmegen
06 juni 2017Wat een leuk festival is Music Meeting in Nijmegen toch. Altijd met Pinksteren, met (bijna) altijd mooi weer en met altijd een trefzekere programmering.Waar andere festivals na verloop van tijd niet meer precies weten waar ze voor staan (Justin Bieber op Pinkpop), vaart het driedaagse Nijmeegse festival al 33 jaar op hetzelfde kompas.
Kandia Kouyaté
12 mei 2016Hier is ze amper bekend, in West-Afrika is Kandia Kouyaté een diva. Na een beroerte twaalf jaar geleden leek de carrière van de Malinese zangeres voorbij, maar met het indrukwekkende ‘Renascense’ lijkt ze helemaal terug. Op Tweede Pinksterdag staat ze op de Nijmeegse Music Meeting samen met meestergitarist Djelimady Tounkara.
Recensie
Djely Blues van Djelimady Tounkara
26 april 2016Djelimady Tounkara zou je met recht de Afrikaanse tegenhanger van Bill Frisell kunnen noemen, die wondergitarist uit de Verenigde Staten die als geen ander uiteenlopende muziekstijlen met elkaar kan verzoenen, puur door de goede noten op de juiste plaats te spelen.
Music Meeting: de beste muziek die je zelden ziet
05 maart 2016St Germain is één van de hoofdacts op de komende editie van Music Meeting dat traditiegetrouw in het pinksterweekend plaatsvindt in het Nijmeegse Park Brakkenstein. Na een stilte van vijftien jaar presenteerde de Parijse producer-DJ recent een nieuw album dat traditionele West-Afrikaanse muziek verbindt met moderne beats, samples en loops.
Marc Ribot foto Barbara Rigon
13 november 2015Het Nijmeegse buitenfestival Music Meeting introduceerde vorig jaar november de indoorversie Music Meeting XS, die net als de befaamde pinkstereditie ‘de beste muziek die je zelden ziet’ naar Nederland haalt. Dit jaar is meestergitarist Marc Ribot de grote publiekstrekker.
Mbongwana Star
16 mei 2015Mbongwana Star brengt Congolese rumba en soukous met de instelling van een indie-rockband. De groep debuteert met het sensationeel goede ‘From Kinshasa’. Volgende week zaterdag spelen ze op Music Meeting in Nijmegen.
Harold López-Nussa & Alune Wade
08 mei 2015Een muzikaal huwelijk tussen Afrika en Cuba gebeurt meestal onder goed gesternte. Twee prachtige samenwerkingsverbanden getuigen daar opnieuw van. Beide te zien op de 31ste Music Meeting tijdens het pinksterweekend in Nijmegen: Harold López-Nussa & Alune Wade en Roberto Fonseca & Fatoumata Diawara.

Pagina's

Subscribe to RSS - Music Meeting