Recensie
Neil Young Ziggo Dome
12 juli 2019De ironie kan niemand ontgaan zijn die avond in de Ziggo Dome: de Old Man waarover Neil Young nog altijd zingt is hij inmiddels zelf. Als vierentwintigjarige blikte hij met het lied vooruit op een leven dat toen nog grotendeels geleefd moest worden. Inmiddels is Young 73 jaar oud en volgens zo’n beetje iedere gangbare definitie een bejaarde. Zijn vlassige grijzen haren wapperen onder zijn hoedje, zijn gezicht is oud en vlezig geworden en van zijn ranke postuur is weinig over.
Neil Young
07 februari 2019In de bibliotheek van het Belgische Genk is een mooie expositie met foto's van Gijsbert Hanekroot, cartoons van allerhande tekenaars en een aantal iconische Neil Young-platenhoezen. Heel mooi gekadreerd en voorzien van fijne uitleg, citaten van Mr. Soul, fotootjes van zijn autoverzameling, tekstvellen met de hanepoten van Dinosaur Sr. himself, én klassieke rockalbums uit hetzelfde jaar als de betreffende plaat van Uncle Neil.
Recensie
Neil Young: Spngs For Judy
26 december 2018Decennia lang zwierven de vele live-opnames van Neil Young in het illegale circuit van bootlegs. Successievelijk krijgen de opnames een legale plek gekregen in de officiële catalogus van Reprise/Warner Brothers, het label waarop het muzikale oeuvre van onze held een halve eeuw geleden voor het eerst verscheen. Songs For Judy is een mooie aanvulling op albums als Hitchhiker, Roxy: Tonight's The Night Live, Live At The Fillmore East en Live At Massey Hall.
Bruce Cockburn (foto D Keebler)
15 november 2017Samen met onder anderen Neil Young werd Bruce Cockburn op 23 september van dit jaar ‘opgenomen’ in de Canadese Hall of Fame. Het was zes jaar geleden dat een dergelijke induction had plaatsgehad. Billboard omschreef Young en Cockburn ten tijde van dit evenement als ‘the two Quebecois legends’.
Boekomslag  'Neil Young en ik'
01 juni 2017Afgelopen week viel ie op de deurmat, meer dan vierhonderd pagina’s dik met bijdragen van 65 Nederlandse en Vlaamse muzikanten en schrijvers van divers pluimage: ‘Neil Young en ik’. Onder redactie van de Belgische Young-connaisseur Herman Verbeke.
On the beach met Neil Young
12 augustus 2016In de nieuwe aflevering van het magazine dat vandaag verschijnt richt Heaven de schijnwerper op ‘On The Beach’. Door Elvis Costello ooit bestempeld als het beste album van Neil Young. Gemaakt in diens duistere interval dat liep van herfst 1972 tot zomer 1975.
Recensie
Her Majesty: eerbetoon aan Crosby, Stills, Nash & Young
17 januari 2016Ongeveer halverwege het optreden roept Bauke Bakker met oprechte verbazing van achter zijn drumkit over Jelle Paulusma: “Ongelooflijk hoe Jelle soms als Neil Young kan klinken.” Hij heeft gelijk. Her Majesty brengt de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young werkelijk tot leven.
29 november 2014Ieder najaar, als de ‘v’ van lijstjes weer in de maand is, worstelen muziekliefhebbers met de rangschikking van hun tien favoriete albums. Het blijken er altijd weer meer te zijn dan passen in dat magische tiental. En wie moet op één, en wie op twee.
Recensie
07 augustus 2014Neil Young's pas verschenen ‘A Letter Home’ is opgenomen in een telefooncel met de hulp van Jack White. Het album klinkt extreem krakkemikkig. Nog altijd blijft The Loner ons verbazen. Hoe vaak is hij al niet met iets onverwachts op de proppen gekomen?
12 november 2013

Op 14 november verschijnt ‘Forever Young’, waarin Constant Meijers, oud-hoofdredacteur van OOR, beschrijft hoe de muziek van Neil Young verweven raakte met zijn leven. Het boek wordt 20 november feestelijk gepresenteerd in de Melkweg tijdens een tribute concert.

Pagina's

Subscribe to RSS - Neil Young