Geert Henderickx
01 september 2017Geert Henderickx is vanmiddag om twee uur overleden in zijn woonplaats Utrecht. ‘Het zit er bijna op’, stelde hij de laatste weken vast bij elk bezoek – op tevreden af. Een darmtumor stelde Geert begin mei voor de keus: behandelen of niet. Hij koos meteen voor ‘niet behandelen’ omdat hij te veel opzag tegen operatie, bestraling en chemo en ‘het uitzichtloze bestaan’ daarna. Op dat moment begon zijn afscheid van het leven. ‘Verlossing’ noemde hij zijn zelfgekozen einde. Geert Henderickx was 64 jaar.
Hoes van Nick Lowe's ep 'Bowi'
09 mei 2017Zo'n zestien jaar geleden, de dagen rondom 9/11, vertoefde ik enkele middagen per week in het ziekenhuis om mijn vader te vergezellen op diens weg naar het einde. Op de gang van de afdeling bevond zich op de kop een royale rokersruimte, waar we samen met een stel verpleegsters bijna op het gezellige af zaten te paffen.
10 maart 2014

De komende twee weken tourt de zilvergrijs gekuifde Nick Lowe door het land. Met fluweelzachte tenorstem zingt de Britse veteraan zichzelf begeleidend op akoestische gitaar aanstekelijke luisterliedjes, waarin pop, rockabilly, country, soul en skiffle doorklinken. Ludo Diels doet verslag van het optreden in, off all places, de Nieuwe Nor.

Subscribe to RSS - Nick Lowe