Recensie
Paul Simon
01 november 2016Paul Simon. Vijfenzeventig inmiddels. Een man met een monumentaal oeuvre. Gisteravond in de Amsterdamse Ziggo Dome bleek de levende legende allerminst te hoeven teren op oude glorie. De muziek stond helemaal op zichzelf en overtuigde volledig.
Recensie
Paul Simon & Sting
28 maart 2015Amper een week na het optreden van Art Garfunkel in Hasselt was het de beurt aan de andere helft van het legendarische duo. In het Antwerpse Sportpaleis gaf Paul Simon een dubbelconcert met Sting. Het werd een aangename muziekavond, dat zeker en vast. Maar memorabel?
11 juli 2014Na vijf jaar geven Los Lobos eindelijk weer eens een clubshow op vaderlandse bodem en wel op zondag 20 juli in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso – een van hun favoriete zalen, dus dat belooft wat. Als amuse-gueule een sterk verhaal uit de oude doos: hoe Paul Simon de amigos de musica ooit een oor aannaaide.
12 augustus 2013

Huiselijk geluk vormt zelden of nooit een goede voedingsbodem voor grote kunst. Neem de bluesmuziek. Die had nooit kunnen ontstaan als de leefomstandigheden van het gros der Afro-Amerikanen niet zo belabberd waren. "The blues", zo wist Muddy Waters als geen ander, "is feeling good about feeling bad."

31 mei 2012

Hoewel ‘Graceland’ van Paul Simon in augustus 1986 uitkwam, verschijnt morgen de 25-jarige jubileumeditie van deze klassieker. Een jaar te laat dus, maar wat kan het ons schelen. Op 18 juli speelt Simon het album integraal in de nieuwe Ziggo Dome in Amsterdam.

Subscribe to RSS - Paul Simon