29 januari 2013

Komende vrijdag vindt in de Melkweg de eerste editie plaats van het postpunk/new wave-festival Grauzone met als trekpleister Echo & The Bunnymen. In het verlengde daarvan draaien er in de bioscoop van het Amsterdamse poppodium twee bijzondere films over Joy Division: de alom geprezen Ian Curtis-biopic 'Control' van Anton Corbijn en een Engelse documentaire over deze legendarische postpunkband.

21 juli 2012

Zondag 29 juli brengen Peter Hook & The Light het album ‘Closer’ van Joy Division integraal ten gehore in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Peter Hook is bassist en mede-oprichter van het legendarische Joy Division. De vroege dood van zanger Ian Curtis voorkwam dat de nummers van ‘Closer’ ooit in de concertzaal klonken.

08 juni 2012

Summer Darkness, het Utrechtse festival voor liefhebbers van 'dark underground', beleeft van 27 tot en met 29 juli zijn tiende editie. Een feestelijke aanleiding voor een bijzondere aflevering, aldus organisator en medeoprichter Kees de Brouwer (41), ook wel bekend als 'Cybercase'. Aan de hand van zeven vragen belicht hij tips & tops van een festival dat in Nederland zijn gelijke niet kent.

Subscribe to RSS - Peter Hook