Jelka van Houten
18 oktober 2016Zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg in Utrecht weer in het teken van authentieke en eigentijdse rootsrock, blues, soul, country, folk, rockabilly en wat dies meer zij. Het best bewaarde geheim van deze derde editie van Ramblin’ Roots is Jelka van Houten, die vorig jaar verraste met ‘Hard Place For A Dreamer’, een americana-plaat om door een ringetje te halen.
Matt Andersen
19 oktober 2016Zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg in Utrecht weer in het teken van authentieke en eigentijdse rootsrock, blues, soul, country, folk, rockabilly en wat dies meer zij. Het dak gaat er op deze derde editie van Ramblin’ Roots gegarandeerd af tijdens het concert van de Canadese gitaarbeul Matt Andersen en zijn band The Bona Fide.
Richmond Fontaine
17 oktober 2016Zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg in Utrecht weer in het teken van authentieke en eigentijdse blues, soul, country, folk, rockabilly en wat dies meer zij. Extra bijzonder op deze derde editie van Ramblin' Roots wordt het optreden van Richmond Fontaine, want de americanaband rond Willy Vlautin is bezig aan zijn afscheidstournee.
Amanda Pearcy
21 oktober 2016Zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg in Utrecht weer in het teken van authentieke en eigentijdse americana, blues, soul, country, folk, rockabilly en wat dies meer zij. De meest gevoelige singer-songwriter op deze derde editie van Ramblin' Roots is ongetwijfeld Amanda Pearcy, die meer kommer en kwel heeft meegemaakt dan menig mens kan verdragen.
Omara Moctar alias Bombino
16 oktober 2016Zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg in Utrecht weer in het teken van authentieke en eigentijdse americana, blues, soul, country, folk, rockabilly en wat dies meer zij. Vreemde eend in de bijt op deze derde editie van Ramblin' Roots is de band Bombino uit Niger, die met hypnotiserende woestijnrock de Toearegsound weer hoognodig oppeperde.
Ramblin’ Roots
22 september 2016Op zaterdag 22 oktober staat TivoliVredenburg met Ramblin’ Roots geheel in het teken van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en verwante stijlen. Vandaag is de complete line-up bekendgemaakt.
Recensie
Patti Smith viert veertigjarig jubileum debuutalbum 'Horses'
27 oktober 2015Afgelopen zaterdag vond in TivoliVredenburg de tweede editie van Ramblin’ Roots plaats. Elders in het Utrechtste muziekpaleis vierde Patti Smith de veertigste verjaardag van haar klassieke debuutalbum ‘Horses’. “Twee culturen onder één dak. Individualiteit versus het collectief. Mens of maatschappij.”
14 oktober 2014Een van de publiektrekkers op Ramblin’ Roots is Robert Cray (60), die op zijn jongste album ‘Nothin But Love’ weer opmerkelijk fel en fris van de lever klinkt. Grijpt de amicale bluesman terug naar het beproefde concept van zijn eerste platen?
09 oktober 2014Een van de opvallende verschijningen op Ramblin’ Roots is de altijd vintage chique geklede Gregory Page (51). Op zijn jongste album ‘One Way Journey Home’ treedt hij in de Keltische voetsporen van zijn Ierse grootvader.
05 oktober 2014Goed nieuws voor wie het verdwijnen van Blue Highways betreurt. Het Utrechtse americanafestival is terug, al is het dan in een andere gedaante. Ramblin’ Roots heet het nieuwe eendaagse muziekfestijn dat zaterdag 18 oktober in het fonkelnieuwe TivoliVredenburg wordt gehouden.
Subscribe to RSS - Ramblin' Roots