Dawn Brothers: Next Of Kin
12 april 2019Zaterdag 13 april is Record Store Day, de dag dat wereldwijd de ‘ambachtelijke’ platenzaak in het zonnetje wordt gezet. Met veel ‘instores’ door artiesten en bijzondere (meest) vinyluitgaven. Een release waar al enige tijd door rootsliefhebbers naar wordt uitgezien is het album Next Of Kin, waarop de Rotterdamse Dawn Brothers de handen ineen hebben geslagen met DeWolff, Tim Knol en nog een paar americanaliefhebbers.
Jett Rebel
12 april 2017Zaterdag 22 april is het weer Record Store Day. Ooit begonnen als een bescheiden Amerikaans initiatief om de onafhankelijke platenzaak te steunen, is de dag inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd festijn, dat dit jaar zijn tweede lustrum viert.
Platenbakken in Japanse winkel
15 april 2016Morgen is de jaarlijkse Record Store Day. Ooit begonnen als een bescheiden Amerikaans initiatief om de kleine onafhankelijke platenzaak te steunen, is de dag uitgegroeid tot een wereldwijd festijn met ‘instores’ en bijzondere uitgaven, veelal op vinyl. In Nederland doen 80 winkels mee.
Record Store Day
09 april 2015Met meer dan 90 acts en 250 gratis optredens in ruim 70 platenzaken door heel Nederland is het instore programma van Record Store Day 2015 compleet en overweldigend. Het schema van zaterdag 18 april: Platenzaakdag.
17 april 2014Platenwinkels, we moeten ze koesteren. Gekende liefhebbers als Johan Derksen en onze Maurits Westerik beschouwen ze zo’n beetje als hun tweede huis. Ze vallen met treurig makende regelmaat, maar we hebben nog genoeg strijdlustige handelaars om ons aan onze trekken te laten komen. Zaterdag 19 april is hun dag.
08 april 2013

Zaterdag 20 april is Record Store Day, de dag waarop de onafhankelijke platenzaken in het zonnetje staan. Veel bands zullen optreden in de winkels en er verschijnen die dag veel bijzondere releases, vooral op vinyl. De muziekliefhebber zet het alvast in zijn agenda.

18 april 2012

Aanstaande zaterdag is het weer Record Store Day, een dag waarop de (onafhankelijke) platenzaak in het zonnetje staat. In het leven geroepen door muziekliefhebbers en artiesten die vinden dat een gezond muziekklimaat niet kan bestaan zonder goede platenwinkels.

13 januari 2012

Een van de merkwaardigste fenomenen in de muziekwereld van de laatste jaren is de ongelooflijke bewieroking van vinyl. Alsof daar de verlossing vandaan moet komen van de malaise in platenland. Ik geloof er niet in.

Subscribe to RSS - Record Store Day