Recensie
Robert Ellis
27 augustus 2019Tijdens de tweede editie van Once in a Blue Moon, afgelopen zaterdag in het Amsterdamse Bos, werden de grenzen van americana en roots opgerekt. In de line-up kreeg de rock-’n-roll met namen als Eels, The Waterboys, Duff McKagan featuring ShooterJennings, inderdaad zoon van outlaw Waylon Jennings, en de afsluiters Next of Kin en Courtney Barnett veel ruimte. Deze grensverlegging leidde tot een zichtbare verjonging van het aanwezige publiek. Roots en americana lopen kennelijk stevig in de pas van de algehele verhippingstendens.
Cover van popmagazine Heaven met Robert Ellis
12 oktober 2016De nieuwe editie van Heaven ligt vrijdag aanstaande in de winkel – of op de mat van wie abonnee is. In het blad interviews met onder anderen Robert Ellis, Nynke Laverman, The Watchman, Ethan Johns, Bombino, Warpaint, Ryley Walker, Kevin Morby en Barrelhouse. De soundtrack van het nieuwe nummer is al te beluisteren.
29 december 2014Lijstjes, lijstjes, lijstjes. We krijgen er geen genoeg van zo aan het eind van het jaar. Heaven geeft iedereen de kans zijn beste tien albums van 2014 te publiceren op onze website. U kunt ze inzien onder de kopjes Jaarlijstjes.
Recensie
03 december 2014Ik hoef niet lang na te denken over wat de beste plaat van 2014 is – een ouderwetse liedjesplaat, maar wel een bijzondere. Een plaat die stiekem in je hart kruipt zonder dat je ooit kunt zeggen waarom, of hoe. Robert Ellis’ ‘The Lights From The Chemical Plant’.
Recensie
15 september 2014Hoe jonger de zanger, hoe zwaarder de thema’s. Terwijl de oude garde grossiert in levenslustig jolijt, wordt er bij de jonkies nog behoorlijk in het bier gejankt. Melancholie geeft de muze vleugels. Jong geleerd lijkt oud afgeleerd, zo kan men concluderen na TakeRoot.
Subscribe to RSS - Robert Ellis