Recensie
18 februari 2020In den beginne waren er coverbands, amateurmuzikanten die wat bijverdienden door op feestjes en partijen dansbare hitjes te spelen. Professionele bands schreven hun eigen werk en speelden af en toe een werkje van anderen tijdens een concert. Anno 2020 ziet de wereld er anders uit. Het fenomeen heet nu ‘tribute’, waarbij professionele bands de groten der aarde nadoen. Het is een verdienmodel geworden in een wereld waar voornamelijk nog gestreamd wordt. De gemiddelde muzieksnob mijdt deze vorm van entertainment als de pest, maar voor velen is het juist een mooie kans om live van hun favoriete muziek te genieten.
Recensie
Confessin’ The Blues
09 november 2018Met de dubbelaar ‘Confessin’ The Blues’, die vandaag verschijnt, hebben The Rolling Stones een puike verzamelaar samengesteld met Amerikaanse blues. We komen bekende namen tegen, minder goden en ook artiesten die slechts weinigen zullen kennen.
Mick en Chris Jagger
08 oktober 2017Twee Jaggers tegelijk in Amsterdam. De jongste, Chris, in de Q-Factory, de oudste, Mick, in Johan Cruijff’s stadion. Een klein concert en een heel groot concert. Allebei op dreef. Allebei met puike begeleiders. Jammer dat Mick niet even kwam buurten bij zijn broertje. En waarom mag Chris niet even meedoen met de Stones?
Chuck Berry
19 maart 2017“Roll over Beethoven and tell Tchaikovsky the news”: Chuck Berry is gisteren thuis in St. Charles, Missouri overleden, liefst negentig jaar oud. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag wijdde Heaven een portret aan de rock ’n’ roll-pionier, over wie John Lennon ooit zei: “Er bestaat geen beter synoniem voor rock ’n’ roll dan Chuck Berry.”
Blue & Lonesome van The Rolling Stones
05 december 2016Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.
Elvis Presley
16 augustus 2015En weer schrijven we 16 augustus, de sterfdag van Elvis Presley, geboren op 8 januari 1935 te Tupelo, Mississippi. Ik vernam zijn overlijden heet van de naald via de radio, liggend op de gigamatras in haar aquamarijnen studentenkamer, toen die avond nu alweer 38 jaar geleden.
30 juni 2015'Sticky Fingers' van The Rolling Stones wordt door velen beschouwd als een van hun allerbeste platen. Het album uit 1971 is in het kader van een nieuwe tour heruitgebracht. Om je te laten voelen hoe het is om een Stone te zijn, vertoont NPO Cultura de documentaire 'Crossfire Hurricane', met als toegift clips uit de jaren zeventig. Zondag 5 juli vanaf 20:30 uur.
Recensie
Sticky Fingers van The Rolling Stones
16 juni 2015Heaven is geheel vernieuwd. Neem nu een actie-abonnement en ontvang als cadeau de geremasterde versie van 'Sticky Fingers'. De plaat met de rits geldt als een rockklassieker en de meeste fans van The Rolling Stones beschouwen het zelfs als een van hun vijf beste.
04 december 2014Saxofonist Bobby Keys heeft een halve eeuw rock ‘n’ roll geleefd en gespeeld met een hoed-af-rij rocksterren, en met memorabele bijdragen op de achtergrond. Hij is dinsdag overleden aan een leveraandoening. Bobby Keys was 70 jaar.
Recensie
26 juni 2014Ruim twee weken na zijn optreden op Pinkpop, alwaar hij in de schaduw stond van de gefossiliseerde Rolling Stones, blijkt Robert Plant in de Keulse club E-Werk allesbehalve versteend. De gewezen zanger van Led Zeppelin toont zich een muzikale omnivoor met een beweeglijke geest en de stem van een hongerige hyena.

Pagina's

Subscribe to RSS - The Rolling Stones