Justin Townes Earle
29 mei 2019Dinsdag 18 juni geeft Justin Townes Earle een concert in het Amsterdamse Paradiso Noord aan de IJpromenade 2. Justin is de zoon van de bekende Amerikaanse singer-songwriter Steve Earle en de stiefzoon van diens vrouw, de eveneens musicerende Allison Moorer. Vader Steve vernoemde zijn zoon met de beste intenties naar zijn muzikale mentor Townes Van Zandt.
Recensie
Lucinda Williams
14 augustus 2018Lucinda Williams, Steve Earle en Dwight Yoakam, de grootmeesters van de americana/ country, trekken vanaf juni door de Verenigde Staten in een gezamenlijke tournee. Met een knipoog naar hun voornamen de LSD Tour genaamd. Dan verwacht je te worden meegenomen op een trip. Geestverruimend was het optreden van het drietal, dat op vrijdag 3 augustus het Cal Coast Credit Union Open Air Theatre in San Diego aandeed, daarentegen niet bepaald.
Steve Earle: Valentine’s Day
14 februari 2018Het lijkt geen gelukkig huwelijk, Steve Earle en de liefde. Hij heeft meer huwelijken achter de rug dan dat hij snaren kan aanslaan op zijn gitaar. Maar daar waar hij zijn zeven huwelijksbootjes niet drijvende heeft weten te houden weet hij als geen ander prachtig over de liefde te zingen. Neem nu bijvoorbeeld zijn lied over de dag van de liefde, Valentijnsdag.
Recensie
Cayamo, a journey trough songs
12 maart 2017Onlangs vond de tiende editie plaats van Cayamo, een zesdaagse cruise vanuit Florida met aan boord een stoet van singer-songwriters, onder wie Steve Earle, Emmylou Harris, Rodney Crowell, Patty Griffin, Richard Thompson, Buddy Miller, Kacey Musgraves, Lee Ann Womack en The Secret Sisters. Een ooggetuigeverslag.
Greg Trooper
24 januari 2017Dat beroemdheden als Vince Gill, Steve Earle en Billy Bragg zich niet te goed hadden gevoeld een nummer van hem op de plaat te zetten, gold thuis in Amerika als zijn claim to fame. Dus nee, breaking news was het bepaald niet, het overlijden van Greg Trooper, wiens uitvaart gisteren plaatsvond in zijn woonplaats New York.
Steve Earle
15 oktober 2015Donderdag 29 oktober staan Steve Earle & The Dukes in de Melkweg in Amsterdam. Het is hun enige concert hier te lande. Heaven heeft 2x2 kaartjes in de aanbieding voor deze singer-songwriter extraordinaire.
27 maart 2013

Steve Earle (58) schrijft aan een memoir. Nadrukkelijk noemt hij het geen autobiografie. “Het zijn herinneringen aan perioden in mijn leven, in de geest van Dylan’s ‘Chronicles’. Het gaat over mijn mentoren, onder wie Townes van Zandt.

14 februari 2013

Voor iedereen die Valentijnsdag maar onzin vindt, maar toch met een onbestemd schuldgevoel rondloopt. Steve Earle’s Valentine’s Day: I come to you with empty hands / I guess I just forgot again / I only got my love to send / On Valentine's day

17 mei 2012

In de popmuziek blijft een zoon van meestal voor eeuwig in de schaduw staan, want niet iedereen is nu eenmaal gezegend met het fenomenale talent van een Rufus Wainwright. Justin Townes Earle, de oudste nazaat van Steve Earle, leek zich lange tijd alleen qua drugsgebruik te kunnen meten met zijn vader.

Subscribe to RSS - Steve Earle