Garrett T. Capps op TakeRoot
24 oktober 2019Als twee rootsconcerten het afgelopen jaar indruk op me hebben gemaakt dan zijn dat de optredens geweest van The Delines en Garrett T. Capps & NASA Country. En laten juist die twee hun opwachting maken op TakeRoot op zaterdag 2 november in De Oosterpoort in Groningen.
Recensie
Alejandro Escovedo
04 november 2018Good morning, grapte Texaan Garrett T. Capps toen hij samen met zijn band The Three Timers om vier uur ’s middags aftrapte in de foyer van de Oosterpoort in Groningen tijdens Take Root. Inderdaad geen tijdstip voor muziek die zich het best ’s avonds laat beluisteren in een honky-tonk met losse heupen en een flesje bier in de hand. De zanger uit San Antonio, die met zijn nieuwe album In The Shadows Again hoge ogen gooit in het americanacircuit, zette de sfeer van de avond meteen sterk neer. De foyer wérd een swingende ballroom.
TakeRoot festival
11 april 2018Zondag 15 april worden de eerste vier namen bekend gemaakt voor Take Root, het grote rootsfestival dat jaarlijks begin november in De Oosterpoort in Groningen plaatsvindt. De presentatie wordt feestelijk omlijst met muziek, eten en drinken tijdens de TakeRoot Take Off.
Margo Price
01 november 2017TakeRoot beleeft dit jaar zijn twintigste editie met een line up waar menig Amerikaans rootsfestival jaloers op zou zijn. Want wat te denken van een affiche waarop Jason Isbell and The 400 Unit, Margo Price, Jim Lauderdale, Hurray For The Riff Raff, Sam Outlaw en The Cactus Blossoms prijken.
07 september 2014“Ik ga vooral voor John Fullbright. En Wanda Jackson natuurlijk, die kans krijgen we niet vaak.” Johan Derksen bekijkt thuis het programma van TakeRoot. De zeventiende editie van het Groningse festival heeft een sterke bezetting.
11 augustus 2014De nieuwe Heaven staat in het teken van TakeRoot, het americanafestival dat dit jaar op zaterdag 13 september plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen. Het belooft een gedenkwaardige editie te worden met optredens van Daniel Romano, Joan Baez en John Fullbright.
09 september 2013

Zaterdag 14 september vindt in Groningen voor de zestiende keer TakeRoot plaats, het grootste festival voor Amerikaanse rootsmuziek in Nederland. Een de van optredens waar ik het meest naar uitzie is dat van Dawes, countryrockers uit Los Angeles.

04 september 2013

Zaterdag 14 september vindt voor de zestiende keer TakeRoot plaats in de Oosterpoort in Groningen, met afstand het beste americanafestival in Nederland. Dit jaar is de legendarische Kris Kristofferson de grote trekpleister. En er is meer te genieten.

Subscribe to RSS - TakeRoot