David Corley
13 september 2015Er was sprake van dat ik hem mogelijk zou interviewen na zijn optreden op TakeRoot. De 54-jarige Amerikaan – die qua uiterlijk veel weg heeft van voetbaltrainer Gertjan Verbeek – debuteerde vorig jaar het album ‘Available Light’. Met zijn donkere bariton doet hij denken aan Tony Joe White, trouwens ook met zijn lome rootsrock.
Recensie
10 juni 2014Tom Waits verpakt de schoonheid van verval in een rauwe stem waarin een krakende rasp een doorleefd leven laat weerklinken. De stem van Harry Siers is fluweelwarm, maar toch weet hij Waits’ melancholie in prachtige Nederlandse zinnen te vatten.
Recensie
17 juni 2013

'Son Of Rogues Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys' is het vervolg op een zeven jaar geleden verschenen album. Een project van Hal Willner met steun van Pirates Of The Caribbean-helden Johnny Depp en Gore Verbinski.

08 mei 2012

Maandag aanstaande speelt hij in De Melkweg in Amsterdam, de Italiaanse zanger en muzikant Vinicio Capossela. Wie niet thuis is in Italiaanse muziek, haalt daar mogelijk zijn schouders bij op. Wie zijn muziek kent, is in alle staten.

21 oktober 2011

Het is 20 oktober. D-Day. Of TW-Day, zou je ook kunnen zeggen. TW-Day? Tom Waits-Day. De hardcore fans zijn door platenmaatschappij Epitaph uitgenodigd voor de Bad As Me-releaseparty.

11 augustus 2011

De stem past perfect bij tekst en muziek. Tom Waits gromt, brult, raspt. Gebroken glas, roestige spijkers, schuurpapier, ik weet niet wat de man allemaal tussen zijn stembanden heeft zitten, maar als hij zingt, dringt hij door tot in mijn beenmerg en stamcellen.

Subscribe to RSS - Tom Waits