Recensie
 Handsome Jack: Everything's Gonna Be Allright
20 november 2018Synchronisatie in de praktijk. Bij wijze van rouwveerwerking na het overlijden van mijn held Tony Joe White heb ik mijn verzameling swamprock-cd's uit de kast gehaald. Terwijl de klanken van het sublieme genrealbum Blue Moon Swamp van John Fogerty door mijn boxen scheurt, ploft het album Everything's Gonna Be Allright van Handsome Jack op mijn deurmat.
Vergeten topplaat: Catch My Soul
25 oktober 2018Nog even en de liefhebbers kunnen hun tassen weer volladen tijdens de vijftigste editie van de enorme platen- en cd-beurs in Utrecht. Voor de vinylliefhebbers heb ik een tip: de soundtrack van Catch My Soul.
Frank Boeijen
31 december 2016Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van 'Hotel California' van de Eagles reconstrueren we in de nieuwe Heaven de ontstaansgeschiedenis van dit klassieke album. Een mooie reden ook om de rubriek ‘De 10’, waarin we ons tien albums, nummers of artiesten met een gezamenlijke eigenschap herinneren, ditmaal te wijden aan hotelliedjes.
David Corley
13 september 2015Er was sprake van dat ik hem mogelijk zou interviewen na zijn optreden op TakeRoot. De 54-jarige Amerikaan – die qua uiterlijk veel weg heeft van voetbaltrainer Gertjan Verbeek – debuteerde vorig jaar het album ‘Available Light’. Met zijn donkere bariton doet hij denken aan Tony Joe White, trouwens ook met zijn lome rootsrock.
21 oktober 2013

“Allereerst moet ik mijn complimenten geven voor de lijst”, mailt Daniël Evers. “Ik had namen in mijn hoofd die ik zeker zou willen zien en ze stonden er bijna allemaal in. Met de nadruk op bijna.”

Recensie
06 oktober 2013

Er wordt behoorlijk gebunkerd in zijn muziek. Inmiddels zeventig is hij, maar beslist niet low on calories, deze swamp fox uit Louisiana. Ook mag hij zich verlekkeren aan vrouwelijk schoon. Een avondje Tony Joe White is een ode aan de vleselijke genoegens.

Subscribe to RSS - Tony Joe White