Blaze
15 januari 2019Het getuigt in elk geval van lef, een speelfilm maken over Blaze Foley. Immers, zijn naam is slechts bekend bij een select publiek, dat van de toegewijde liefhebbers van americana en aanverwanten. Weliswaar namen vooraanstaande artiesten als Willie Nelson en Merle Haggard werk van de aan de zelfkant van het bestaan levende singer-songwriter op, en wijdde Lucinda Williams eind jaren negentig op haar veelgeprezen album Car Wheels On A Gravel Road het nummer Drunken Angel aan de ‘derelict in duct tape shoes. Blaze draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.
Baptiste W. Hamon
15 maart 2017“Een Fransoos die americana maakt, dat intrigeert.” Baptiste W. Hamon staat ons te woord vanuit Austin, Texas, waar hij een vakantie combineert met optredens op SXSW, het grote showcasefestival. Zijn debuutalbum 'L’Insouciance' wordt heel goed ontvangen.
Guy Clark met foto van zijn Susanna
18 mei 2016Met de gisteren overleden Guy Clark (74) is een van de beste Amerikaanse singer-songwriters heengegaan. Clark tobte al enige tijd met zijn gezondheid. Samen met zijn boezemvriend Townes van Zandt, die alweer bijna twintig jaar geleden overleed, was hij het grote voorbeeld van talloze singer-songwriters. Zij waren de norm.
Recensie
Tønder Festival
02 september 2015Afgelopen week vond in het zuiden van Denemarken weer het Tønder Festival plaats. Vier dagen lang Scandinavische en Keltische folk en Americana. “Doedelzak, harp of gitaar? Keuzes moesten worden gemaakt. Hebben wij daarmee de kans gemist om de nieuwe Agnes Nobel te ontdekken? Het zij zo.”
27 maart 2013

Steve Earle (58) schrijft aan een memoir. Nadrukkelijk noemt hij het geen autobiografie. “Het zijn herinneringen aan perioden in mijn leven, in de geest van Dylan’s ‘Chronicles’. Het gaat over mijn mentoren, onder wie Townes van Zandt.

30 januari 2012

Stuart A. Staples zit op zijn praatstoel als we hem spreken over het jongste Tindersticks-album ‘The Something Rain’. In het komende nummer van Heaven meer, hier zijn lofzang op Townes Van Zandt.

05 december 2013

Precies twee jaar geleden zag ik Ray Bonneville en schreef ik dit stukje voor de site. Ik was verkocht. Deze dagen tourt de ‘roaming poet’ weer door ons land. Zie het overzicht aan het eind van dit blog. Als het even kan, mis hem dit keer dan niet.

Subscribe to RSS - Townes Van Zandt