I.M. Elly van den Brink
20 juli 2016Wie maar lang genoeg nijver blijft doorgaan, wordt ooit vanzelf een van de laatsten der Mohikanen. Tot op een kwade dag de dood er een stokje voor komt steken. “And we who must remain go on living just the same.”
Phil Collins kondigt comeback aan
06 november 2015Vier jaar geleden besloot Phil Collins zich terug te trekken uit de popmuziek, maar onlangs kondigde hij aan een nieuw album te gaan opnemen. Prompt werd er bij de Verenigde Naties een petitie ingediend om die comeback te verijdelen. “Er is al meer dan genoeg ellende op deze wereld.”
28 oktober 2014Ruim een kwart eeuw geleden streek U2 tegen het eind van een ellenlange tournee door Amerika neer in de historische Sun Studio. Half doorgedraaid namen de vier er drie van hun mooiste nummers op. Larry Mullen Jr. liet er zijn blauwe drumstel achter.
01 oktober 2014Radiohead-opperhoofd Thom Yorke heeft zijn tweede soloalbum uitgebracht via BitTorrent, een site die ik voornamelijk ken van vrienden die veel en illegaal films downloaden. Het is hoofdstuk zoveel in de strijd van de artiest tegen het systeem ‘niet-kopen-maar-downloaden’.
13 januari 2013

'33 Revolutions Per Minute' is de titel die Dorian Lynsky meegaf aan zijn vorig jaar gepubliceerde boek over de geschiedenis van de protestsong. Tijdens het schrijven kreeg de Britse journalist het gevoel aan een grafrede te werken. De protestsong lijkt een stille dood te zijn gestorven. Maar is daarmee ook het engagement verdwenen uit de popmuziek? Een essay van Flip van der Enden.

Subscribe to RSS - U2