'The Ghost Of Tom Joad' van Bruce Springsteen
16 april 2017John Steinbeck kreeg er de Pulitzerprijs voor in 1940, voor ‘The Grapes of Wrath’. De roman schetst een schokkend beeld van pachtboeren uit Oklahoma, de familie Joad, die onder druk van natuurgeweld en een stelletje klootzakken die zich bankiers annex landeigenaren noemden, hun geluk zoeken in Californië.
Woody Guthrie met gitaar
22 december 2015Ik weet niet hoe het met u is gesteld, maar mijn interesse gaat toch altijd uit naar kerstcd's, ondanks dat tenenkrommende kerstplaatjes doorgaans als gortdroge naalden van een uitgepierde kerstboom vallen. Het zal wel te maken hebben met een verminderde weerstand dat ik die bakken met kerst-cd's wens door te ploegen.
Recensie
18 februari 2015In 1962 verschenen er op het Amerikaanse Folkways-label twee albums met liederen uit de Spaanse Burgeroorlog. Deze ‘Songs Of The Spanish Civil War Vol. 1 & 2’ verschenen onlangs op cd bij Smithsonian Folkways. Een deel van de geschiedenis blijft verzwegen.
07 december 2012

Ter gelegeheid van de honderdste geboortedag van Woody Guthrie is er aanstaande maandag 10 december een groots eerbetoon in de Melkweg in Amsterdam, met tal van bekende Nederlandse artiesten, onder wie Daniel Lohues, De Dijk en JW Roy.

16 oktober 2012

Pokey LaFarge and the South City Three doen België en Nederland weer even aan. The Low Countries hebben een vaste plek in het hart van de western swingers. Hun nieuwste album heet ‘Live In Holland’, opgenomen in Paradiso. Vanavond staan ze in Antwerpen, morgen in Groningen, woensdag in Paradiso, en vrijdag in Eeklo.

26 juni 2012

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Woody Guthrie (14 juli 1912) brengt Smithsonian Folkways binnenkort een box uit met drie cd’s en prachtig boek met verhalen, foto’s en tekeningen van de hand van Guthrie.

Subscribe to RSS - Woody Guthrie